Gazdaság

2017.04.18. 08:35

Adj (új) esélyt magadnak! - Vas Népe Állásbörze a régió legnagyobb munkáltatóival

Szombathely - Közelebb hozni egymáshoz a munkaadókat és az álláskeresőket, megoldást kínálni a foglalkoztatóknál jelentkező munkaerőhiányra. Egyebek között ezt a célt szolgálja a Vas Népe állásbörzéje.

Vas Népe

Az április 19-én 10-től 17 óráig az Agora - Művelődési és Sportházban megrendezendő eseményen a régió legnagyobb munkáltatói lesznek jelen. A standokon összesen több ezer álláshellyel várják az érdeklődőket.

Mára alaposan megváltozott a vállalkozások kommunikációs filozófiája. Míg korábban a marketingvezetők azon gondolkodtak, mely médiumokban költsenek el pénzt hirdetésekre, mára kifejezetten megoldásokat keresnek: miként tudnak a lehető legnagyobb hatékonysággal minél nagyobb hírverést csinálni. Mindez azt jelenti, hogy a tradicionális hirdetési lehetőségek helyett összetettebb, kombinált megoldásokat kell kínálni az ügyfelek részére, mondta Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága (PLT) ügyvezető igazgatója. Nyomban hozzá is tette, hogy mindehhez sokkal jobban kell ismerni az ügyfelek igényeit, mélyebben meg kell ismerni a tevékenységüket ahhoz, hogy hatékony médiamixet lehessen ajánlani részükre.

Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója

Egy igazi médiaház, mint a PLT, tisztában van mindezzel, ezért nem pusztán hirdetést értékesít, hanem komplex marketingkommunikációs szolgáltatásokat nyújt. Ennek része az eseményszervezés is, mint például az állásbörze.

Felmerül a kérdés: az internet világában miért kell ilyen rendezvényt szervezni? Kázmér Judit szerint a céges honlapok, a klasszikus hirdetések viszonylag szűkebb információmennyiséget tudnak közvetíteni. A regionális állásbörzéken ezzel szemben kellően részletes információk birtokába juthatnak a felek, az álláskeresők és a munkáltatók egyaránt. Testreszabott kommunikációval kerülhetnek közelebb egymáshoz és a kölcsönös sikerhez.

Miután a régiónkban akut munkaerőhiány van, a rendezvényen a munkáltatók meg tudják mutatni magukat, részletes tájékoztatást adhatnak a tevékenységükről, milyen nyitott pozícióik vannak, és arról, hogy az álláshelyeikre milyen munkaerőt keresnek. A személyügyesek rögtön fel tudják mérni, hogy a jelentkező vajon tényleg megfelel-e számukra. Másrészt a munkavállaló is szerezhet benyomásokat: ha nem tetszik neki a cég, odamehet egy másik vállalat standjához, hiszen a kiállítótérben bő a választék.

A Pannon Lapok Társasága széles partneri körének köszönhetően sok-sok cég részletes és csábító ajánlattal, több ezer betöltetlen álláshellyel várja az érdeklődőket. Sokszínű kínálattal érkeznek: magasan kvalifikált munkaköröket éppen úgy kínálnak, mint szakképzettséghez nem kötött álláslehetőségeket. Akár diákok, megváltozott munkaképességűek számára is tudnak részletesen kibontani ajánlatokat. Ez a találkozási lehetőség egyébként egyfajta állásinterjúként is felfogható.

A résztvevők között a multinacionális vállalkozások éppen úgy jelen vannak, mint a kkv-szektor képviselői. A versenyszféra mellett képviselteti magát a közigazgatás, az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Vas Megyei Kormányhivatal, de a fegyveres testületek (a Magyar Honvédség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság) is toboroznak. A kiállítók között a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat is felfedezhetik a látogatók. A Vas Népe Állásbörzén továbbá kiegészítő szolgáltatásokat is kínálnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal például információs pontot működtet a rendezvényen: kitelepülő munkatársaiktól gyakorlati segítséget is kaphatnak az érdeklődők, ami - lássuk be - az adóbevallási időszakban kifejezetten jól jön. A szakszerű segítségnek köszönhetően akár ügyfélkaput is nyithatunk az állásbörzén.

Az ügyvezető igazgató jelezte azt is, hogy az állásbörze hírverésében a PLT a teljes palettáját használja. Tudatosan tervezett kampányok működnek, amelyben a helyi nyomtatott újságok mellett a helyi online portálokat, az egyes lapok közösségi oldalait egyaránt bevetik. Az a tapasztalat, hogy a felnőtt lakosság legalább 70 százalékát eléri a hírverés. Ennek köszönhető a felfokozott érdeklődés, a több ezer fős részvétel.

Találkozzunk április 19-én Szombathelyen, az Agora - Művelődési és Sportházban!

Tudjon meg többet a Vas Népe Állásbörzéről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!