Gazdaság

2015.10.05. 18:32

Vonzóbb Vas megye

Budapest - Az M86-os út építése is napirendre került az Országgyűlés hétfői ülésén, ahol Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője intézett kérdést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz.

Cseszkó Tamás

– Miután nemrég átadták az M85-ös autóút Csorna és Kóny közötti és a Csornát elkerülő szakaszát, illetve megnyílt az autósok előtt az M86-os út Szeleste és Hegyfalu közötti része, több mint 20 perccel gyorsabban érhetjük el Szombathelyről az M1-es autópályát – foglalta össze a képviselő az elmúlt időszak eseményeit. Hozzátette: ma már majdnem 26 km hosszan közlekedhetünk Szombathelytől Hegyfaluig gyorsforgalmi úton.

– Ennek köszönhetően jelentősen csökken a menetidő Szombathely és Győr között, miközben Pósfa és Hegyfalu mentesül napi több ezer tehergépjármű forgalma alól – hangzott el.

Ágh Péter ennek kapcsán tette fel kérdéseit. Hogyan válik Vas megye gyorsabban és biztonságosabban elérhetővé? Mikor teljesül a megyében élők régi álma, hogy bekapcsolódhassanak a gyorsforgalmi úthálózatba és milyen előnyökkel jár mindez a helyiek számára?

Tasó László közlekedésért felelős államtitkár válaszában elmondta: a Szombathely szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró, M86-os autóút hiányzó, Hegyfalu és Csorna közötti szakaszának építése folyamatban van. A kivitelezés 2016 második felében befejeződik, így Szombathely is bekapcsolódik a gyorsforgalmi úthálózatba.

– Tervezhető időn belül a Győr vagy Budapest felé utazók is az eddigieknél gyorsabban, biztonságosabban, kiszámíthatóbb módon jutnak el úti céljukhoz – mondta Tasó László, hozzátéve, hogy az út megépítésével tovább nő a város és a térség versenyképessége is.

Címkék#M86-os út

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!