Gencsapáti

2015.05.19. 08:57

Szép eredményt értek el a gencsapáti táncosok az országos néptáncverseny döntőjében

Az V. Országos Néptáncverseny országos döntőjét Kaposváron rendezték meg. A Dr. Pesovár Ernő AMI, Gencsapátiban működő Ispiláng csoportjából, Tóth Adrienn és Pothárn László képviselte Vas megyét a megmérettetésen.

Civil Tudósítónktól

Az előválogatókon a zsűri szigorúan pontozott, ennek és a néptáncos gyerekek felkészültségének köszönhetően, egy nagyon erős mezőny jött össze a döntőre. A versenyen a táncosoknak egy kötelező és egy szabadon választott táncot kellett bemutatniuk - improvizációs formában. Az idén a kötelező táncanyag az erdélyi dialektus, bukovinai táncaiból merített. Szabadon választottként pedig tyukodi lassú és friss csárdást táncoltak.

fotó:  Varga Albin

Dinamikus, ízes, jó hangulatú teljesítményük a döntő ötödik legjobb pontszámát kapta. A tánccsoport vezetői bíznak abban, hogy kiváló eredményük ösztönzi majd a többi táncost is, hogy részt vegyenek az ilyen megmérettetéseken.

A fiatalokat Spiegel-Szabó Viktória és Spiegel Zoltán készítette fel a döntőre.

Varga Albin

Címkék#Gencsapáti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!