Gersekarát

2016.07.18. 13:28

Lakások ügyeiről

Gersekarát - Több önkormányzati lakás helyzetét is rendeznék a településen. Egyelőre nincs pont a kérdéses lakás-ügyek végén.

Bakos Ágnes

- Az értékesítésre szánt lakás ügyében testületi egyetértés van, de nincs még végleges döntés - tájékoztatott Hári Antal, Gersekarát alpolgármestere. Az ingatlanon egy családi házban két lakás van, de az egyiket nem bérli senki - vázolta a helyzetet a településvezető. Az épület nagyon jó műszaki állapotban van, összkomfortos, és nem szeretnék, ha a lakatlanság miatt romlana az állapota.

- Az ingatlan értékbecslése megtörtént. Az erre vonatkozó önkormányzati rendelet alapján a vagyon tulajdonjogát átruházni csak versenyeztetés útján lehet - emlékeztetett az eladás lehetőségére az alpolgármester.

- Az értékesítésre ösztönöz az is, hogy a jelenlegi lakásbérlők fizetési hajlandósága is eléggé problémás más lakások esetében - fogalmazta meg Hári Antal.

Egy másik lakás értékesítés is felmerült a hegyháti településen. Az az ingatlan négy lakásból áll, kettő magántulajdon, kettő önkormányzati. - A cél a vegyes tulajdon megszüntetése. A jelenlegi bérlőktől megkérdeztük, megvennék-e a lakást, de jelenleg pénzügyi fedezet hiányában az értékesítésre nem kerülhet sor - számolt be az alpolgármester. A gersekaráti testület egyelőre levette napirendről az értékesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!