Gersekarát

2015.03.23. 09:50

Táncosok versengtek a hegyháti faluban - Felszántották a gersekaráti tornacsarnok parkettjét

Gersekarát - Március 21-én, szombaton rendezték meg az Energy dance háziversenyt a helyi tornacsarnokban. A Tóth Gábor és Babos András által szervezett megmérettetésen az óvodásoktól a juniorokig több korosztály is részt vett. A 17 csapatot és az őket irányító három oktatót népes közönség várta.

Vincze Bence

15 órakor kezdődött a műsor egy break dance bemutatóval, amelyet a 3 fős zsűri két tagja, Kótai Ákos és Kövér Norbert adott elő. Ezután következtek az ovisok, akiknél nem osztottak ki helyezéseket, ugyanis egytől-egyig ugyanolyan kiválóak és aranyosak voltak a táncparketten. Persze az iskolások sem ügyetlenkedtek: a 14 csapat öt kategóriában indult. A Gyermek kezdő kategória  első helyezettje a Zero Point-Szombathely lett, második helyen végeztek az alsóújlaki  Mini Manók, harmadikak lettek a Domino Kids-Vasszécseny táncosai - mindhárom csapatot  Prán Cintia tanítja. Őket egy bemutató követte: Kroboth Vanda és Bödő Nikloett (Körmend) duója felszántotta a táncteret, majd jött a második korosztály, a Gyermek haladó kategória, amelyben a szombathelyi Chapter II. végzett az élen, őket követte a celldömölki  Minions-Celldömölk,  a dobogó harmadik fokára az alsóújlaki  Shootin' Stars tagjai állhattak fel.

A Serdülő kezdő kategória győztese a Smarties-Szombathely lett, második lett a vasszécsenyi  Don't Stop. A Serdülő haladó kategóriában a körmendi All In végzett, megelőzve  a Hope Team-Ostffyasszonyfát és a celldömölki  Dance Factoryt.

 

A Junior versenyző kategória győztese a Bascats-Körmend lett, második helyen végzett a szombathelyi Energizer, harmedik lett a rumi Non Stop. Az eredményhirdetés elött a többszörös országos bajnok, világbajnok és számos hazai rendezvény aktív résztvevője, az Energy Bomb lépett fel egy pörgős formációval. A versenyen különdíjakat is kiosztottak. A zsűri szerint a legjobb koreográfiát előadó csapat a Bascats, a legígéretesebb táncos tehetség Bazsó Bence, a legtechnikásabb táncos Bödő Nikolett, a legjobb előadó pedig Vörös Szonja lett.

A 12 éve működő egyesület csapataival idén még több versenyen vesz részt, és már most készülnek a június végi évzáró gálára, amelyet a Szombathelyi Weöres Sándor színházban tartanak. Aki szeretne az egyesület táncosa lenni, még be tud kapcsolódni a munkába. Gersekaráton tartják a szokásos nyári edzőtábort is, ahol a hazai táncélet kiválóságai tanítják a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!