Győrvár

2016.04.26. 10:53

Miért segít a hajléktalanokon egy hegyháti falu? - Olvassa el, és csatlakozzon Ön is a győrváriak kezdeményezéséhez!

Győrvár önkormányzata az Együtt Győrvárért Egyesülettel közösen szervez majálist pénteken a nehéz sorsú, hajléktalan emberek megsegítéséért.

Vas Népe

Április 29-én, pénteken a Hajléktalanok otthonában,  Szombathelyen, a Kolozsvár út 27. szám alatt ingyen meleg étellel várják az ott lakókat, illetve mindazokat, akik szeretnék tartós élelmiszerrel, ruhaneművel és használt, de még jó állapotú tárgyakkal, bútorral segíteni a hajléktalan emberek mindennapjait. Cserébe több száz adag étel készül majd:  méretes kondérban rotyog a gulyás, és saját töltésű sült kolbásszal, krumpliprószával is készülnek a győrváriak. A felkínált ételek minőségére garancia, hogy Kaczor Zsolt polgármester, Farsang Zsolt alpolgármester és Veit Tamás egyesületi elnök eddig is számos rendezvényen főzött, sütött, sőt versenyeken is megállták a helyüket az egyesület tagjaival közösen. A jókedvhez és a finom falatok mellé a Bomba zenekar szolgáltatja a zenét.

A majális ötletgazdája, Kaczor Zsolt győrvári polgármester szerint a mai rohanó világban is fontos szociálisan érzékenynek maradni. A majálist azért hívták életre, mivel egy győrvári hajléktalan mindennapjain keresztül látták, mennyire nehéz a kiszolgáltatottak, fedél nélküliek élete. (Az említett férfiról páran a világhálóra mobiltelefonon készített videókat töltöttek fel, és nevettek a helyzetén, míg a győrvári önkormányzat fontosnak tartotta emberként kezelni a hajléktalan férfit.) Ferenc egy komfort nélküli kovácsműhelyben lakott, nem tudta ellátni önmagát. A problémát a győrvári önkormányzat többször próbálta orvosolni lakhatási lehetőséggel, de a végleges megoldáshoz a faluban nem adottak a feltételek. A megoldást keresve találtak partnerre a szombathelyi Savaria Rehab-Team munkatársaiban, az ő segítségükkel  sikerült a férfit megfelelő körülmények között elhelyezni.

A majális nyitott rendezvény, így nemcsak az otthon lakóit, hanem minden rászorulót, illetve segítő szándékú adományozót, érdeklődőt is sok szeretettel várnak egy tál ételre és egy jóízű beszélgetésre. A felajánlásokat pénteken 10-17 óráig fogadják a helyszínen. Aki pénzbeli támogatást szeretne nyújtani, azt is megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!