Haladás

2014.11.23. 23:46

A középmezőnyben a helyünk

A Szombathelyi Haladás védője, Zsirai Martin szerint több van a csapatban annál, mint amit eddig produkált. Egyetlen gól is sokat segítene.

Pum András

Ősszel először kapott lehetőséget bajnokin a Haladás több poszton is bevethető hátvédje, Zsirai Martin. A 20 éves futballista az idei szezonban kétszer volt kispados, ám egyszer sem állt be. Felcsúton viszont – némiképpen Devecseri Szilárd és Katona Máté sérülése miatt – rögvest a kezdőben, balhátvédként számított rá Szentes Lázár. Az előzetesen megadott összeállításban még az ukrán Andrij Jefremov neve szerepelt ezen a poszton.

- Őszintén szólva számítottam rá, hogy kezdek, szinte a meccset megelőző valamennyi edzésen balhátvédként játszottam, csakúgy mint az utolsó, pénteki tréningen - tudtuk meg Zsirai Martintól. - Eredendően belső védő vagyok, emellett futballoztam már jobbhátvédként, így kissé szokatlan volt a bal oldali védő szerepköre. De nincs ezzel gond, ott játszom, ahol éppen szükség van rám. Ami a meccset illeti, nem úgy terveztük az első félidőt, ahogy alakult, egyáltalán nem tudatosan védekeztünk ilyen mélyen. Tudtuk, hogy ellenfelünknek gyors szélsőik vannak, és beadásokból többször is veszélyeztettek. A szünetben Szentes Lázár igyekezett megnyugtatni a csapatot, hangsúlyozta, igenis van keresnivalónk, higgyünk magunkban, menjünk, csináljuk tovább, van esélyünk megfordítani a meccset. A második félidőben uraltuk a játékot, akadt egy-két helyzetünk is, de az a fránya gól már régóta nem akar megszületni. Pedig rengeteget, el nem tudom mondani mennyit segítene, ha a végre betalálnánk. Szokták mondani, hogy az első gólt nehéz megszerezni, a többit talán könnyebb, hiszen az első találat mindig megnyugtat egy csapatot. Nos, mi most nagyonis így vagyunk ezzel, várjuk már az első gólt.

A jobb lábas Zsirai Martin akkor sem jön zavarba, ha a másikat kell használnia. Fotó: Unger Tamás

- Ami a saját teljesítményemet illeti, noha egyszer-kétszer bizony átjátszottak, olyan nagyot nem hibáztam. Bár a jobb lábam az igazi, a balt is fejlesztem, úgyhogy nem volt probléma, hogy ezen az oldalon szerepeltem. Érdekes volt a pálya talaja, az egyik térfélen kőkemény, a másikon puha és vizes volt a gyep. De még így is jobb volt, mint a saját stadionunké. Habár nem volt sok szurkoló, akik eljöttek, remek hangulatot teremtettek, élmény volt ebben a stadionban futballozni. Két meccs van még hátra ősszel, ha úgy játszunk Újpesten és idehaza a Kecskemét ellen, ahogy Felcsúton a második félidőben, mindkét ellenféllel szemben van esélyünk a győzelemre. Ennek a csapatnak, nem itt, hanem a középmezőnyben lenne a helye. Remélem, a hátralévő két bajnokin tényleg elindulunk felfelé - zárta szavait Zsirai Martin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!