Haladás

2014.09.10. 15:19

A második félidőben hengerelt a Haladás

A Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutott a Szombathelyi Haladás, miután 0-0-s félidőt követően 7-0-ra győzött a megyei I. osztályú Fertőszentmiklós otthonában.

haladas.hu

Fertőszentmiklós - Szombathelyi Haladás 0-7 (0-0). - Fertőszentmiklós, 600 néző, vezette: Szilasi.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Jagodics M. (GYURJÁN B., 46.), Dvorschák, Devecseri, Farkas - FEHÉR, Szakály (NÉMETH M., 46.), Nagy (Zamostny, 70.), Halmosi - Gaál. Edző: Artner Tamás.

Az első félidőben a hazai, megyei I. osztályban szereplő együttes lelkesedéssel pótolta tudását. Mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a Haladás a 25. percben Halmosi révén kapufát lőtt. Hét perc múlva Fehér lövését védte bravúrral a hazaiak kapusa. Ezt leszámítva nem sok említésre méltó történt az első 45 percben.

Szünet után a 48. percben Gyurjánt rúgták fel a tizenhatoson belül - tizenegyes. Gaál állt a labda mögé, a gyengén helyezett büntetőt azonban védte a fertőszentmikósiak portása. A 62. percben Gaál tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, és bár a védők szerelték, visszapasszolták neki a labdát, a csatár pedig 10 méterről a hálóba lőtt (0-1). Öt perc elteltével Németh Márió 18 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (0-2). A 71. percben Halmosit reklamálásért kiállította a játékvezető. A 73. percben az erejükkel egyre jobban elkészülő hazaiakkal szemben Gyurján szépen futott el a jobb oldalon, középre adását Zamostny négy méterről a kapu közepébe vágta (0-3). Egy perc múlva Gyurján egyéni játék végén lefutotta védőjét a jobb oldalon, és a bal sarokba lőtt (0-4.) A 78. percben Fehér passzát Zamostny 14 méterről váltotta gólra (0-5). A 82. percben Németh Márió a jobb oldalról a hosszúra ívelt, Gaál visszafejelte a labdát, az érkező Gyurján pedig három méterről a léc alá bólintott (0-6). A 88. percben a Haladás saját térfeléről végezhetett el szabadrúgást, a felívelt labdával Gyurján lépett ki, a kimozduló kapus felett a felső lécre emelt, a kipattanót az üres kapuba helyezte (0-7).

Artner Tamás: - Az első félidő borzalmas volt, azt felejtsük el. Szünet után már úgy játszottunk, ahogy kell, egy kulturáltan játszó ellenfél ellen szép gólokat szerezve nyertünk.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!