Haladás

2016.12.19. 11:10

A német válogatott Kevin Kurányi a Haladásban?

Az 52-szeres német válogatott támadó legutóbb a Bundesligában szereplő Hoffenheimben futballozott, nyár óta szabadon igazolható.

Pum András

Az olasz Tommaso Rocchi után újabb Európa, sőt, világszerte ismert játékos kerülhet a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz. A 34 esztendős, 52-szeres német válogatott Kevin Kurányit ugyanis menedzsere korábban beajánlotta a klubhoz - a játékos esetleges szerződtetése napirenden van. Tóth Miklós ügyvezető igazgató megerősítette a hírt, ugyanakkor részletekbe nem kívánt bocsájtkozni.

Az esetleges igazolást gyengíti, hogy Kurányinak az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokságból (MLS) is van ajánlata, márpedig az USA nyilván vonzóbb mint a honi NB I.

A 34 éves, 190 cm magas, 88 kg súlyú, a brazíliai Rio de Janeiróban született német támadó 2003 és 2008 között 52-szer szerepelt a német válogatottban, 19 gólt szerzett. Világbajnoki ezüstérmes, 275 mérkőzésen 111 gólt jegyez a Bundesligában. Korábban a Vfb Stuttgart, a Schalke 04 és a Dinamo Moszkva támadója, legutóbb a TSV Hoffenheim játékosa volt. Nyár óta szabadon igazolható, jelenlegi piaci értéke 750 ezer euró. A támadó brazil-német-panamai állampolgár.

Kevin Kurányi legutóbb a Hoffenheimben futballozott. Fotó: bundesliga.de

Kurányi magyar felmenővel is rendelkezik, nagypapája, Kurányi Kálmán Budapesten született, később Németországban élt, és az ő fia - Kevin Kurányi édesapja - vándorolt ki Brazíliába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!