Haladás

2015.01.12. 15:38

A széleken érzi otthon magát Dudás Ádám

A tervek szerint másfél évre ír alá a Haladáshoz a győrihez képest jóval több játéklehetőségre vágyó volt ETO-középpályás, Dudás Ádám.

Pum András

A Lábatlanban felnőtt, esztergomi születésű, 25 éves Dudás Ádám múlt péntek óta készül a Haladással, és noha még nem írta alá másfél évre szóló kontraktusát, hamarosan erre is sor kerül. A Győri ETO-ban nevelkedett Dudás 2007 őszén fél évig kölcsönben az orosz Szpartak Moszkvában, majd három év múlva szintén kölcsönben ugyancsak fél évig Pakson játszott. Ezt leszámítva azonban végig a Rába-partján futballozott. A korábban valamennyi korosztályos válogatottban megforduló játékosnak annak idején nagy karriert jósoltak a szakemberek, ám sérülései miatt sem tudta eddig kifutni magát. A 97 NB I-es bajnokiján 13 gólig jutó Dudás ősszel a Győri ETO-ban kétszer volt kezdő, háromszor csereként állt be, gólt nem szerzett. Télen az ETO szabadlistára tett a játékost, aki másfél évre érkezik a Haladáshoz.

Érdekesség, hogy Dudás menyasszonya szintén sportoló, a Győri Audi ETO válogatott kézilabdázójával, Orbán Adriennel alkotnak egy párt.

- Tizennégy évet futballoztam Győrött, de valahol számítottam is rá, hogy távoznom kell, mert az utóbbi időben kevés lehetőséget kaptam - mondta Dudás Ádám. - A Ligakupa,- és a Magyar Kupa mérkőzéseken rendszeres szerepeltem, tehát nincs játékhiányom és fizikálisan is egyre jobb állapotba kerülök. Már korábban is szeretett volna szerződtetni a Haladás, most télen is megkeresett a klub. Nem sokat gondolkodtam, mert mindenképpen játszani akarok, erre pedig Szombathelyen van esélyem. Sajnos korábban sokat szenvedtem sérüléssel, ami nagyban befolyásolta eddigi pályafutásom - nem ott tartok, ahol szeretnék. Remélem, ez az időszak végleg a múlté. Nem zavar, hogy a Haladás kiesőhelyen van, minden csapat életében előfordul rossz időszak, bízom bent, tavasszal a lehetőségeinkhez mérten minél előbbre zárunk. Jómagam ehhez minél jobb teljesítménnyel szeretnék hozzájárulni. A mostani csapatból Fehér Zoltán régóta jó barátom, de Halmosi Pétert is személyesen ismerem, a többiekkel pedig ellenfélként találkoztam. Alapvetően szélső középpályás vagyok, de miután mindkét lábammal jól lövök, a jobb és bal oldalon is megállom a helyem. Talán utóbbi pozíció fekszik leginkább számomra. De bárhol eljátszom, a legfontosabb, hogy minél több lehetőséget kapjak.

- Mit szól hozzá kézilabdázó párja, hogy a Haladáshoz igazolt és Szombathelyre költözik?

- Örült neki...Mármint nem annak, hogy távolabb kerültünk egymástól, hanem, hogy végre majd ismét játszhatok, mert látta rajtam, mennyire szenvedek amiatt, hogy nem kapok lehetőséget. A távolság pedig nem olyan vészes, ezt hozta az élet, majd megoldjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!