Haladás

2015.04.03. 19:27

Alcibiade tudja, kemény dió a Haladás

A Budapest Honvédtól fél évre kölcsönbe érkezett Raffaele Alcibiade korábban ellenfélként élte át, milyen a Haladás ellen futballozni.

Pum András

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a télen fél évre kölcsönbe érkező Raffaele Alcibiade. A jó mentalitású olasz beállós biztos pont a védelem tengelyében, a Diósgyőr és a Pécs ellen is megbízhatóan teljesített. Az pedig személyes balszerencséje, hogy a legutóbbi két fordulóban eltiltás és sérülés miatt nem játszott, így kimaradt a Debrecen és a Paks elleni diadalból. A 24 éves védő számára nem csak egy a sok közül lesz a Budapest Honvéd elleni vasárnapi bajnoki.

– Mielőtt Szombathelyre kerültem, két évet futballoztam a Honvédban, így más lesz számomra ez a meccs, mint bármely másik – jelezte Raffaele Alcibiade. – Ebből kifolyólag pluszmotivációt is jelent. Emlékszem a legutóbbi, Rohonci úti bajnokira, nagyon harcos, küzdelmes meccs volt, a Haladás 2-0-ra nyert, de már az első félidőben három-négy góllal vezethetett volna. Mindig is nehéz volt a Haladás ellen játszani, megígérhetem: most is nehéz lesz. Az elmúlt két fordulóban nem játszhattam, így kimaradtam a sikerekből, de ez nem zavar. Úgy ugrottam fel a Haladás-góloknál, mintha én szereztem volna őket. Másrészt soha nem egy-egy játékos, hanem a csapat nyer meccset. Ami a Honvédot illeti, a télen megerősödött, így nem lesz könnyű dolgunk, ám mi náluk is jobban megacélosodtunk az átigazolási szezonban – hazai pályán csak a győzelmet tartom elfogadhatónak. Hajrá, Haladás!

A tavalyi Rohonci úti meccsen Alcibiade (jobbról) még ellenfélként lépett pályára. Ezúttal Radóval együtt küzdenek a Hali győzelméért. Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!