Haladás

2014.07.29. 11:42

Még hiányzik a minőség a Haladásból

Artner Tamás, a zöld-fehérek vezetőedzője úgy látja, egy-két futballista bizony még elkelne a csapatba.

Pum András

Vereséggel kezdte a 2014/2015-ös bajnokságot a Haladás. Az Újpest elleni 0-1 után azonban nem fütyülték ki kedvenceiket a drukkerek - bár biztosan bosszankodtak - hanem megtapsolták a játékosokat. Tavaly egy hazai vereség után kissé másfajta hangulat uralkodott volna a Rohonci úton, de úgy fest, az átalakulóban lévő csapattól - egyelőre - nem várnak sziporkázó játékot és sima győzelmet a nézők. Ahogy Artner Tamás is kérte a szezonkezdet előtt, szombaton türelmesek voltak a szurkolók.

- Nagyjából azt kaptuk a csapattól, amit vártunk - mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Tudtuk, hogy a támadójátékban vékonyabbak leszünk, mivel egy csapatnál ezt a legnehezebb felépíteni. Ugyanakkor tisztában voltunk azzal, hogy a játékosok hozzállásával nem lesz gond. Utóbbi a szurkolók tolerálták is, végig biztatták a fiúkat, le a kalappal előttük. Hiába jobb csapat az Újpest, nem tudott helyzetet kialakítani. Sajnos a végén buta hibák után megkaptuk a gólt, amit nem szabadott volna megkapnunk. Mint említettem, a támadójáték felépítésében voltak problémáink, ami abból adódott, hogy a tavalyihoz képest teljesen más védelemmel, és más belső középpályával álltunk fel. Képtelenek voltunk felépíteni a támadásokat, nem sikerült kihoznunk a labdát. Ennek megoldása hosszútávú folyamat lesz. Vannak problémáink a pálya közepén, oda szükség lenne egy olyan minőségi labdarúgóra, aki labdát szerez, és jól le is osztja. A csapat kihozta magából ami benne volt, ám a minőség még hiányzik. A tavaly tavaszi kezdőből heten hiányoztak. Remélem, hogy javulunk még, ehhez sok munka és egy-két minőségi futballista kell. Amennyiben Radó András marad, elöl rendben vagyunk.

Az újpesti gól. Suljic (balról) lábát már elhagyta a labda. Fotó: Maitz Kinga

- Lesz változás a kezdőcsapatban?

- Biztos, hogy lesz, már csak azért is, mert az eltiltott Fehér Zoltán visszatérhet. Iszlai Bence lágyékhúzódása miatt viszont biztosan nem játszhat és kérdéses a hátát fájlaló Nagy Olivér játéka is. De egyébként is próbálgatjuk még a legideálisabb kezdőtizenegyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!