Haladás

2014.10.06. 08:35

Artner Tamás tudta előre

Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője tisztában van vele, hogy a Pápánál keményebb ellenfelek ellen a vasárnap látottaknál többre lesz szükség.

Pum András

Utoljára augusztus 2-án, Kecskeméten nyert a Szombathelyi Haladás bajnoki mérkőzést, akkor a zöld-fehérek Nagy Olivér találatával 1-0-ra nyertek. Több mint két hónap elteltével győztek ismét a vasiak, október 5-én, vasárnap Tommaso Rocchi és Gyurján Bence góljával 2-0-ra diadalmaskodtak a Lombard Pápa ellen.

- A csapat maximálisan meghálálta a közönség bizalmát - mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Szurkolóink számára nagyon fontos meccset nyertünk meg, természetesen nekünk is nagyon fontos volt a találkozó, azért, hogy ne szakadjunk le, tudjuk tartani a lépést az előttünk álló csapatokkal. Emellett fontos volt, hogy végre itthon is nyerjünk, lehetőség szerint jó és domináns játékkal. Úgy érzem ezeknek a kritériumoknak maximálisan eleget tettünk, amit az edzéseken gyakoroltunk, azt vasárnap este viszontláttuk. Már szombaton tudtuk, hogy jól mennek majd a fiúk, ugyanis amikor a szombati tréningen tompábbak a játékosok, vasárnap jól mennek. Így történt ez most is. Nagyon sokat jelentett, hogy Radó András vállalta a játékot, igaz kockázatattunk az ő pályára küldésével. Ha azonban ő játszik, sokkal dinamikusabb a futballunk, képes megbontani a védelmet, képes két-három embert is kicselezni. Magyarul: kulcsember.

- Az első félóra rendben volt, egy gyönyörű góllal megszereztük a vezetést, sőt, rúgtunk még egyet, ami ha megad a bíró, lelki fölénnyel mehettünk volna az öltözőbe - folytatta Artner Tamás. - A szünetben azt kértük a játékosoktól, hogy menjünk tovább a második gólért. Ebben a játékrészben már voltak problémáink, kevesebbet volt nálunk a labda. Behoztuk Szakályt, hogy megerősítsük a pálya közepét és Gyurjánt, hogy gyorsabbá tegyük a csapatot. Utóbbi aztán gyönyörű gólt rúgott. Összességében elégedett voltam a fiúkkal, a pápai támadókat leradíroztuk a pályáról, örömteli, hogy második bajnokin nem kaptunk gólt. Igaz, voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor nem játszottunk jól. Ám az a nem kevés munka, amit a csapatba fektettünk, kijött. Jól jön ez a két hetes pihenő, hiszen akik nincsenek olyan edzettségi állapotban, őket tovább tudjuk építeni, mint például Radó Andrist is. Azt viszont nem mondanám, hogy lendületben van a csapat és ezt megtöri a két hetes szünet. A Pápa ugyanis hozzánk hasonló cipőben jár, vagyis nem tartom mérvadónak a vasárnapi győzelmet, az erősebb csapatok ellen több kell. Kiindulópontnak viszont jó volt a három pont, és a hozzáállás az akarat szintén dicséretes. Ám keményen tovább kell dolgozni.

Artner Tamás fontos meccset nyert meg csapatával. Fotó: Unger Tamás

- Értékelné a játékosokat?

- Fehér Zoltán felépült sérüléséből, és rendbe tette a védelem közepét. Azóta Schimmer Szabolcs és Devecseri Szilárd is jobban teljesít. Jagodics Márkkal és Iszlai Bencével is elégedett voltam, bár játékban még nem azt nyújtják, amit elvárok tőlük, taktikai fegyelmük, hozzáállásuk kifogástalan volt. Nagy Olivér tette a dolgát, a végére elfáradt. Gyurján Bencének lecsúszott a lábáról a lövés, örülök, hogy bement...Komolyra fordítva a szót: Radó és Tommaso Rocchi elöl együtt nem nézett ki rosszul. Ugyanakkor egy erősebb csapat ellen kockázatos lehet ez a felállás, mert a pálya közepén létszámfölényt harcolhat ki az ellenfél.

- Mi a helyzet az argentín próbajátékossal?

- Egyelőre még nem dőlt el, megy vagy marad. Mindenesetre vele vagy nélküle, az előttünk álló szűk két hétben tovább dolgozunk.

Tommaso Rocchi vezető találata

Gyurján Bence gólja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!