Haladás

2014.10.21. 14:13

Artner Tamás megmondta előre

A Haladás kedden menesztett vezetőedzője, Artner Tamás úgy látja, a gyenge szereplés döntő részt nem az ő "bűne".

Artner Tamást 2011. december 21-én nevezték ki a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjévé. A szakember kontraktusát aztán idén május 20-án újabb egy plusz egy esztendővel megtoldották – ám a kedd délelőtti rendkívüli tulajdonosi taggyűlésen – elsősorban a gyenge szereplés miatt – azonnali hatállyal menesztették. Artner Tamással két nyolcadik, a legutóbbi szezonban pedig egy hatodik helyet ért el a vasi csapat, amely jelenleg 11 forduló után nyolc pontot gyűjtve a 15., kiesőhelyen áll.

- Büszke vagyok arra a majdnem három évre, amelyet a Haladásnál tölthettem és büszke vagyok az első két, NB II-es évemre is, amelynek elején Vörös Csabával és Dobány Lajossal újjáépítettük a klubot - mondta Artner Tamás. - A Haladás VSE-nevelésű játékosokkal –  például Sipos Gáborral, Sipos Norberttel, Rózsával, Guzmiccsal, Tóth Péterrel, Balassával, Subicz-czal, Rajossal, Nagy Gáborral, Andorkával, Schimmerrel – a második évben toronymagasan megnyertük az NB II-t, ám  a pontlevonás miatt nem indulhattunk az NB I-ben. Ezt követően az NB II-es Ajkához távoztam, majd Aczél Zoltán távozása után kerültem vissza. A Haladás történetének egyik legsikeresebb időszaka következett, két nyolcadik és egy hatodik helyet szereztünk sok, korábbi Haladás VSE-játékossal. Rózsával, Guzmiccsal, Schimmerrel, Tóth Péterrel, Halmosival, Andorkával, akikhez sikerült néhány,nagyon jó karakterű focistát gazolnunk. Például Simont, Iszlait, Fehért, Bosnjakot. Hozzájuk építettük be az Illés Akadémiáról Radót, és kapott szerepet Gyurján, Szakály, Jagodics Márk, Németh Márió.

- A nyár előrevetítette, hogy bajok lehetnek ősszel - folytatta Artner Tamás. - Meghatározó játékosokkal nem hosszabbított szerződést a tulajdonosi kör, már tavasszal jeleztem, szóltam, ha ők elmennek, nagyon nehéz időszak elé nézünk. Mégis elment Guzmics, Bosnjak, Tóth, Simon, Nagy és Hrepka, vagyis féltucat kezdőjátékosunk. A helyükre kiszemeltek közül senkit sem tudott megfizetni a klub, vagy pedig a játékos nem akart idejönni. Ezért szét kellett nézni az NB II-ben, és az elsőosztályban parkolópályára tett futballisták között. A háttérben megjelent az olasz vonal is, ami nem szült jó vért, annak ellenére, hogy Tommaso Rocchi hozzáállásával elégedett voltam. Az eredmények igazolták, amitől féltem. Radó és Fehér sérülés miatt hosszú időre kidőlt, Halmosi eltiltás miatt hagyott ki meccseket, meghatározó emberek hiányoztak tehát. Ám kezdtük összerakni a csapatot, voltak is biztató jelek, sajnos a dunaújvárosi mérkőzéssel nagyon nehezen lehet elszámolni. Sokan nem bírták el ennek a meccsnek a tétjét. Biztos, hogy a szakmai stáb is hibázott, bár nem sok mindenben, elsődlegesen nem miattunk tartunk itt. Jobban örültem volna, ha menesztésemről szemtől-szemben a tulajdonosok tájékoztatnak, nem pedig Tóth Miklós ügyvezetőt bízzák meg a feladattal. Továbbra is nagyon szurkolok a csapatnak, szívügyem a Hali, remélem, bentmarad a csapat. Nagyon szeretem a játékosokat, szerettem velük dolgozni, büszke vagyok, hogy edzősködésem alatt Devecseri, Guzmics, Nagy, Rózsa, Bosnjak is bemutatkozott a válogatottban. Noha senki sem lehet proféta a saját hazájában, mi jó munkát végeztünk, és arra is büszke vagyok, hogy a csapat végig mellettünk volt és most is mellettünk vannak. Megköszönöm a három évet mindenkinek,  akik támogatták munkámat. Marton Zsoltnak, Horváth Balázs kistulajdonosnak, az önkormányzatnak, segítőimnek, a játékosoknak. Köszönöm a szurkolóknak, akik maximálisan kiálltak a csapat mellett, álljanak ki továbbra is, hosszú távon jó NB I-es csapatra van szüksége Szombathelynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!