Haladás

2014.04.07. 20:01

A Kecskemét-meccs volt a fordulópont

Artner Tamás amondó, a Kecskemét elleni 1-0-s siker után indult meg igazán a Szombathelyi Haladás szekere.

Pum András

A Puskás Akadémia elleni 2-1-s sikerrel immáron négy mérkőzésre nyúlott a Haladás veretlenségi sorozata. A zöld-fehérek az utóbbi négy bajnokin 10 pontot szereztek, csupán Pápán "hagytak el" kettőt. A felcsútiak elleni mérkőzést szinte végig kézben tartották a negyedik helyen tanyázó vasiak, és megvoltak a ziccereik is a hajrában már tíz emberrel küzdő "hazaiak" ellen.

A ráadásban aztán meleg pillanatokat éltünk át, ám végül sikerült kibekkelni az utolsó másodperceket is.

- Nem kezdtük jól a mérkőzést, kicsit bátortalanok voltak az elején - jelezte Artner Tamás, a szombathelyiek vezetőedzője. - A Puskás Akadémia nagyon ránkjött, ám rövidesen már elkezdtük azt játszani, amit elterveztünk. Ekkor már tudatosan engedtük engedtük, hogy a hazaiak kezdeményezzenek. Labdszerzésből villámgyorsan bejátszottuk a védővonaluk mögé a labdákat. Tudtuk, hogy egyénileg kreatív játékosok alkotják a felcsúti együttest, akik jól passzolnak, ám a védekezésük nem annyira stabil. Ült is az elképzelésünk, megszereztük a vezetést, majd Halmosi buktatásáért nem ítéltek meg egy egyértelmű tizenegyest. Utána kaptunk egy gólt, de szerencsére rögtön rárúgtuk a másodikat. A szünetben kényszerűségből lecseréltem Simon Ádámot, aki jelezte, hogy szédül. Szerencsére középpályásunk azóta már teljesen rendbejött, ettől függetlenül a második félidőre elveszítettünk egy jó labdaszerző játékost. Ami a másik cserét illeti, Gyurján Bence beállításával pedig gyorsítani akartunk a játékon. A második félidőben gondot okozott, hogy Simon kiesésével nehezen szereztünk labdát. Ennek ellenére eldönthettük volna a találkozót, Radó és Halmosi is ziccerbe került. Az utolsó tíz perc nehéz volt, cserével már nem tudtam frissíteni a pálya közepén. A Puskás Akadémia nyomás alá helyezett bennünk, de szerencsére megúsztuk, köszönhetően Nagy Gabinak, aki kifejelte a labdát a gólvonalról. Igazságtalan lett volna ha nem nyerünk, a helyzetek alapján nekünk állt a meccs.

- A szinte teljesen üresen kongó stadionban nehéz volt futballozni?

- A szombathelyi szurkolók meccshangulatot csináltak, úgyhogy ezzel nem volt gond. Ami a játékosokat illeti, Guzmics Richárd hetek óta kimagaslóan futballozik, Tóth Péter magabiztosan oldotta meg a rábízott feladatot. Az első negyedórát leszámítva Iszlai Bence is remekül futballozott, a középpályán sok labdát szerzett és jó passzokat is adott. Halmosi Péter korábban kisebb tüdőgyulladással bajlódott, Székesfehérváron is betegen futballozott. Nagy Gábor hetek óta óriási futómunkát végez a meccseken, jó labdákat ad. Radó András pedig végig életveszélyes volt. Sok jó egyéni teljesítmény volt tehát a csapatban, rendkívül jól küzdöttek a fiúk, le a kalappal előttük.

- Az utóbbi meccseken mintha elkaptuk volna a fonalat. Négy meccsen három győzelem és egy döntetlen. Mi változott a döcögős szezonkezdet óta?

- Az MTK ellen nagyon nehéz talajon futballoztunk, de nyerhettünk volna, a helyzeteink megvoltak. Debrecenben nem mi voltunk az esélyesek, és nem is játszottunk jól. A Kecskemét elleni győzelem lendítette át a csapatot a holtponton. Fontos az is, hogy az utóbbi időben jó talajú pályákon játszhattunk. A hátralévő meccseink nem lesznek könnyűek, minden egyes találkozón meg kell izzadni. Lesz olyan ellenfelünk, aki a bentmaradásért küzd, lesz aki a dobogóért. A vasárnapi, Honvéd elleni mérkőzésen pedig egy újabb győzelemmel szeretnénk megszilárdítani helyünket. Hazai találkozóinkon egyébként is muszáj jól szerepelnünk, ki kell szolgálnunk szurkolóinkat.

Predrag Bosnjaknak nem volt könnyű dolga a felcsúti támadókkal

- Hogy vannak a sérültek?

- Schimmer, Dvorschák és Devecseri könnyített edzésmunkát végez, közülük egyedül Schimmer játékára van esély a Honvéd ellen. Amúgy sem vagyunk sokan, négyen - Rózsa, Guzmics, Nagy, Radó - hétfőn és kedden a felnőttválogatottal, ketten - Németh Márió, Medgyes - az U19-es válogatottal készülnek. De akik itt maradtak, tisztességesen készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!