Haladás

2015.07.30. 18:45

Átalakulás után az Illés Akadémia

A 2014/15-ös bajnokságban az egy ezüst és egy bronzérmet szerző Illés Béla Football Akadémiánál nagy átalakítások történtek a nyáron.

Pum András

Remek szezont zártak az Illés Béla Football Akadémia korosztályos együttesei. A magunk mögött hagyott bajnokságban két korosztály is dobogón végzett. De nézzük sorjában. Az U14-es csapat a hetedik, az U15-ös a harmadik helyen végzett. Ettől felfelé az alapszakasz után a felső,- és alsóházban folytatták a csapatok – az Illés Akadémia mind a négy együttese a nyolc gárdát számláló felsőházba került. Az U16-osok a hetedik, az U17-esek és az U18-asok a nyolcadik, az U21-esek a második helyen végeztek. A következő szezonban nem lesz U21-es bajnokság, helyette U19-esben szerepelnek a játékosok az U18-asban pedig nem indít együttest az akadémia.

Több korosztálynál változnak a csapatokat felkészítő trénerek. A következő bajnokságban az U14-eseket Bánfalvi Zsolt, az U15-ösöket Bánfalvi Attila, az U16-osokat Csordás Csaba, az U17-eseket Desits Szilárd, az U19-eseket Kuttor Attila és Márkus Gábor irányítja majd.

– Sikeres évet zártunk, hét játékosunk mutatkozott be a Haladás első csapatában, így a második helyen végeztünk az elsőosztályban játszó sajátnevelésű játékosok játékidejének összpercében – mondta Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója. – Minden korosztályos csapatunk a felsőházban szerepelt és óriási örömünkre U21-es csapatunk ezüstérmet, U15-ös gárdánk bronzérmet szerzett. Kiváló kapcsolatban vagyunk a korosztályos válogatottak szakmai vezetésével, minden korosztályban több válogatott kerettag játékosunk van. Az idei szezontól továbbfejlesztjük a tehetséggondozás modelljét. A csapatedzők mellett különválasztottuk a játékosok egyéni fejlesztéséért felelős szakembergárdát. A fizikális fejlesztés csoportvezetője Orbán Attila, a magyar felnőtt női válogatott fitneszedzője. Segítő edzői Szarka Dorisz koordinációs edző és Gusztafik Ádám mérési eredmények analizációs szakember. A mentális fejlesztés csoportvezetője dr. Lazáryné Illés Mária pszichológus, segítője Borbély Nóra, futball technikai fejlesztés csoportvezetője Farkas Péter, segítői Catalin Azoitei és Szekér István egyéni fejlesztő edzők. A három csoport munkáját Farkas Péter koordinálja, a kiválasztásért Szekér István felel.

- Célunk, hogy minőségi futballistákat és nagybetűs embereket neveljünk a Haladás NB I-es csapatának – zárta szavait Pacsi Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!