Haladás

2014.09.23. 12:21

Egy meccs a világ - Kupacsata Újpesten

A labdarúgó Magyar Kupa 16 közé jutásáért szerdán 17 órakor (TV: Sport1) a Szombathelyi Haladás az Újpest vendége lesz. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Pum András

A Magyar Kupa 3. fordulójában már nem volt kiemelés, így bármely csapat bármelyikkel összekerülhetett. A Haladás belehúzott, az Újpest elleni csata a legnehezebb párosítás. A címvédő lila-fehér gárda az első fordulóban az NB III-as Budaörsöt (3-1), a másodikban a megyei III. osztályú Himesházát (13-0) ejtette ki. A Haladás a dorogi 4-1 után legutóbb Fertőszentmiklóson nyert 7-0-ra.

- A kupasorolásunk olyan mint az egész szezonunk: szerencsétlen - fogalmazott Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Megkaptuk az egyik legnehezebb ellenfelet, ráadásul idegenben játszunk. Az összes meccs közül az Újpest-Haladás a legkeményebb párharc. A tavalyihoz képest megerősödött Újpest vár ránk, ezt már az első bajnoki fordulóban is tapasztalatuk. Jelenleg a Videoton és a Diósgyőr mellett az egyik legjobb formában lévő együttes. Ráadásul csatárgondjaik is megszűnni látszanak, noha a nemrég igazolt Ojo megsérült. Meggyőződésem, az Újpest a bajnokságban a dobogóért küzdhet majd, és miután tavaly megnyerte a Magyar Kupát, nyilván idén sem akarja alábbadni. Azonban mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, két éve hasonlóan nehéz helyzetből sikeresen jöttünk ki, akkor az FTC-t, szintén idegenben 2-0-ra vertük. Miért ne sikerülhetne most is egy bravúr? A régóta sérült Radó mellett Rózsa a térdével, Nagy a hátával bajlódik, Rocchi pedig még nem bír egymás után két meccset, őt a vasárnapi, FTC elleni bajnokira pihentetjük. Halmosi eltiltott.

Összeállítás: Gyurján M. – Schimmer, Fehér, Devecseri, Katona – Kopúnek, Szakály – Gaál, Németh M., Gyurján B. – Zamostny.

Cserék: Mursits, Zsirai, Jagodics, Farkas, Iszlai, Városi.

Az Újpestről kölcsönkapott Zamostny Balázs "anyaegyesülete" ellen játszhat. Fotó: Unger Tamás

A mérkőzést Vad II. István vezeti, segítői Kispál Róbert és Viszokai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!