Haladás

2014.08.08. 20:01

Az út elején járnak Király Gáborék

Elrajtolt a másodosztályú német labdarúgó-bajnokság 2014/2015-ös szezonja. Az 1860 München kapujában hatodik szezonját kezdte meg Király Gábor.

Tóth Gábor

A Bundesliga 2 első játéknapján az 1860 a Kaiserslautern vendégeként kapott ki 3-2-re. A müncheni kaput Király Gábor védte.

– Sok új játékos érkezett a nyáron és csak kevesen távoztak, szerintem erősebb lett a keretünk. Mivel bővebb a létszám, több a variációs lehetőség és nem kell kétségbe esni egy-egy eltiltás, sérülés esetén sem. Viszont nagyot kell küzdenie annak, aki be akar kerülni a kezdőbe – tudtuk meg a 38 esztendős, 22. profi idényét megkezdő, 90-szeres magyar válogatott kapustól, Király Gábortól. – A Fradi korábbi edzője, Ricardo Moniz irányításával futottunk neki a bajnokságnak. Hat hete dolgozunk együtt, csak jót mondhatok róla. Igyekszik egy gyorsabb, támadóbb szellemben futballozó, szemre is tetszetősen játszó csapatot kialakítani – de egyelőre az út elején járunk. Az első meccsen én védtem a kaput, de ez nem jelenti azt, hogy biztos a helyem a gólvonalon, ugyanis remek riválisaim vannak. Teszem a dolgomat: minden edzésen, minden meccsen igyekszem a maximumot nyújtani. A sajtó évek óta azt sulykolja, hogy a München a bajnoki címre tör. Én óvatosabban fogalmazok: szerezzük meg mielőbb a biztonságot jelentő 40 pontot, és próbáljuk minél tovább tartani a helyünket az élmezőnyben, mondjuk az első hat között. A Bundesliga 2 egyre erősödik. A lelátókon 20-30 ezer drukker ül, a pályákon minőségi játékosok futballoznak. Nagyon népszerűek a tévéközvetítések, a sajtó is komoly figyelmet szentel a másodosztálynak. Olyan patinás csapatok szerepelnek itt, mint a Kaiserslautern, a Nürnberg, a Düsseldorf, a Bochum, a Karlsruhe, vagy éppen a St. Pauli – közülük nem juthat fel mindenki az élvonalba. De szinte minden csapat jól szervezett, anyagi probléma sehol nincs, idegenben senki ellen nem mehetsz biztosra. A német bajnokság presztízse az utóbbi években rohamosan emelkedett. Most pedig világbajnokságot nyert a válogatott – a német futball a csúcson van. Vagyis nehéz megjósolni, hogy ki lesz a bajnok. Nagyon örülnék, ha mi is érdekeltek lennénk a végjátékban.

Király Gábor a tavaszi, FTC elleni meccs szünetében állt a Haladás kapujába. A portás hatodik szezonját kezdte el Münchenben. Fotó: Maitz Kinga

- Még 1+1 éves szerződés köt a Münchenhez. Nagyon jól érzem magam itt, megbecsülnek a klubnál, a szurkolók szeretnek. Igyekszem meghálálni a bizalmat. Fizikailag nincsen gondom és a motivációm is a régi – sőt. Minden nap örömmel megyek ki a pályára, szeretek edzeni, nagyon várom a meccseket. Beszéltem Pintér Attilával, miután kinevezték szövetségi kapitánynak. Érdeklődött irántam, én pedig elmondtam neki: ha hívnak, megyek. Persze tudom, hogy a fiataloké a jövő, de ha valami oknál fogva mégis szüksége lenne rám a válogatottnak, rám számíthat a csapat – zárta Ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!