Haladás

2015.09.29. 12:19

Bernd Storck dicsérte a Haladást

A magyar válogatott német szövetségi kapitánya kedd délelőtt a Haladás edzését nézte végig. Ezután az Illés Akadémiára, végül a Király Sportlétesítményre látogatott.

Pum András

Kedden Szombathelyen járt Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember délelőtt a Haladás edzését nézte végig, majd az Illés Akadémiára látogatott, végül a Király Sportlétesítményt tekintette meg.

– Kellemesen elbeszélgettem a kapitánnyal, nagyon szimpatikus embert ismertem meg Storckban – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Debrecenben és Felcsúton személyesen is látta a Haladást, elismerően beszélt a csapatról, és arról is, hogy felvállaljuk a támadójátékot is. Elsősorban a válogatott keretbe behívott játékosainkról, különösen Predrag Bosnjakról faggatott. Természetesen Király Gábor is szóba került, de őt jól ismeri Storck. De kíváncsi volt a korosztályos válogatottakra, így Németh Márióra és Petró Balázsra is. Ami Bosnjakot illeti, jeleztem Storcknak, hogy amikor behívta a románok és az északírek ellen keretbe, az azt követő békéscsabai meccsen milyen remekül játszott. Ebből is látszik, a Haladás-játékosok számára valóban megtiszteltetés a válogatottság. Megállapodtunk a kapitánnyal, hogy kölcsönösen segítjük egymást munkáját, hétfőn találkozunk a válogatott német fitneszedzőjével, aki a nemzeti tizenegynél is használt, különböző mérési módszereket ad át számunkra.

– - Storck úr a Bozsik-program megreformálását, az U12, U13-as, U14-es játékosok kiválasztással kapcsolatos terveit osztotta meg velünk – mondta Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója. – Megnézte akadémiánk új épületét a pályákat, majd Király Gáborral együtt hármasban megtekintettük a Király Sportlétesítményt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!