Haladás

2014.08.15. 13:06

Boldog Születésnapot Vörös Csaba!

Pénteken a Megyeházán 60. születésnapján Vörös Csabát, a Haladás technikai vezetőjét az egykori élvonalbeli labdarúgót Kovács Ferenc, Vas megye közgyűlésének elnöke elnöki emlékplakettek tüntette ki.

Bodor Ferenc

Vörös Csaba 1976. november 10 és 1989. június 21 között 266 NB I-es mérkőzést játszott zöld-fehérben és 11 gólt rúgott. A nyolcvanas évek elején szerepelt az AC Milan ellen a San Siróban és a Rohonci úton. Tagja volt a Nehru Kupát nyerő, a tornán magyar olimpiai válogatott néven fellépő Haladásnak. Hat évig viselte a csapatkapitányi karszalagot. Tizenegyszer szerepelt az olimpiai válogatottban és Mészöly Kálmán szövetségi kapitánysága alatt kétszer ült a nagy válogatott kispadján.

Visszavonulása után négy évet focizott az ausztriai Oberwartban. Utána vállalkozó volt, majd utánpótlás edzőként dolgozott, jelenleg technikai vezető a Rohonci útiaknál.Vörös Csabát vasárnap a Haladás-Pécs NB I-es találkozó előtt is köszöntik.

Kovács Ferenctől veszi át a kitüntetést Vörös Csaba

- Mit mondjak, gyorsan elrohantak az évtizedek, mintha igaz sem lenne - mondta az ünnepelt. -  Ilyenkor kisebb számvetést készít az ember, emlékezik a sok szép meccsre, a csapattársakra, az ellenfelekre. Az is eszembe jut, hogy amikor nem ment a játék, Halmosi Zoli rám szólt: Szedd össze magad! És már jött is segíteni, biztatni. Elkérte a labdát, majd, amikor már magamhoz tértem, visszaadta. Igazi kapitány volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!