Haladás

2016.07.26. 11:41

Bombagóllal tért vissza a Haladás középpályása

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás középpályása, Rácz Barnabás szombaton a Mezőkövesd ellen hatodik bajnokiján megszerezte első élvonalbeli gólját.

Pum András

A 20 esztendős Rácz Barnabás a Lurkóban kezdett el focizni, innen a Haladás VSE-be, majd az Illés Akadémiára került. 18 évesen, 2014 nyarán kapott profi szerződést a Szombathelyi Haladástól, de ekkor még nem csatlakozott az első csapathoz – az Illés Akadémia korosztályos gárdáiban szerepelt. Tavaly nyáron több akadémista fiatallal együtt egy évre kölcsönben az NB II-es Sopronhoz került. Supka Attila együttesében alapemberré vált, 30 meccsből 28-szor kezdőként lépett pályára, két gólt szerzett. Idén nyáron visszatért a Haladáshoz és immáron a keret tagja. A nyitányon az FTC (1-3) ellen a 81. percben állt be, a Mezőkövesd (1-1) ellen - életében először NB I-es bajnokin - kezdőként 79 percet futballozott – a korábbi U19-es válogatott középpályás szerezte a zöld-fehérek találatát.

Méghozzá egy 45 méteres szabadrúgásból.

– Roppant hasznos volt a soproni időszak, sokat segített a fejlődésemben, hiszen sokat és felnőttek között játszottam – mondta Rácz Barnabás. – Miután nyáron visszatértem Szombathelyre, az edzéseken és a felkészülési-mérkőzéseken is jól ment a foci, bíztam abban, hogy maradok. Ami a legutóbbi, Mezőkövesd ellen találkozót illeti, jól kezdtünk, már a 7. percben vezetést szereztünk. Bevallom, nem kapura, hanem élesen kapu elé akartam lőni a labdát, hogy valaki bele tudjon csúsztatni – de nagyon-nagyon boldog voltam, hogy végük a hálóban kötött ki. Ezután is mi birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, de az újabb gólunk helyett a mezőkövesdiek szintén szabadrúgásból egyenlítettek. Jól rúgta meg Gohér Gergő, de neki is volt egy kis szerencséje. Szünet után mentünk előre a győztes találatátért, mindent megtettünk, sajnos nem sikerült. A saját teljesítményemmel kapcsolatban: noha mindig lehet jobban játszani, úgy vélem, sikerült élnem a bizalommal, akadtak jó megoldásaim – de rosszak is. Az NB I-ben sokkal gyorsabb gondolkodást igényel a játék, mint a másodosztályban, a védők fizikálisan jóval erősebbek.

Rácz Barnabás látványos gólt szerzett a Mezőkövesd ellen

- Szerencsére remek a közösség a Haladásban, az idősebbek biztatnak, tanácsokkal látnak el minket, fiatalokat, de a hibáinkra is felhívják a figyelmet. Bízom a jó folytatásban, vagyis minél többet szeretnék játszani, gólok mellett gólpasszokkal is segíteni csapatomat. Hogy mik az erősségeim? Jó vagyok az egy-egy elleni játékban, és az utolsó átadásokhoz,  gólpasszokhoz is van érzékem. s miután fiatal vagyok, motivált is, meg akarom mutatni, mire vagyok képes.

Forrás: haladas.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!