Haladás

2015.11.16. 19:56

Bosnjak, Guzmics és Stieber a norvég-verésről

Király mellett másik három vasi játékos, Guzmics Richárd, Stieber Zoltán és Predrag Bosnjak is ott volt a válogatott keretében vasárnap.

Pum András-Tóth Gábor

– Az oslói meccsen nekem és a csapatnak is nehezebb dolga volt, mint idehaza – mondta Guzmics Richárd, a Haladás volt, a lengyel Wisla Kraków jelenlegi védője. – Mindkét mérkőzést kontrolláltuk, a norvégok támadásai kiszámíthatóak, gépiesek voltak. A kinti találkozó után már tisztában voltunk vele, mire számíthatunk ellenfelünktől. Vasárnap valamennyien életünk meccsét játszottuk, csúsztunk-másztunk, 44 év után ismét Eb-n szerepelhetünk - pályafutásom legnagyobb összecsapásai közé sorolom a pótselejtezőket. A lefújás után a szurkolókkal közösen elénekeltük a Himnuszt – ezt megkönnyeztem. A két meccsen egy gólt kaptunk, elégedett lehetek a teljesítményünkkel. Ami engem illeti, a két találkozón akadt két-három hibám, de a párharcok többségét megnyertem és fontos pillanatokban sikerült mentenem. Úgy érzem, a mostani keret lehet ott Franciaországban is. Bármerre járok, mindenki gratulál, azt mondja, történelmet írtunk, ám jómagam még fel sem fogtam, mit értünk el. Az élet azonban nem áll meg, nincs pihenés, a Wislával pénteken bajnokit játszunk - szusszanni majd csak decemberben lesz időm.

Guzmics ezúttal sem ismert kegyelmet. Fotó: mlsz.hu

– Elsősorban csapatként múltuk felül a norvégokat, igazi harcosok léptek pályára nálunk – fogalmazott Predrag Bosnjak, a Haladás egyszeres válogatott bal oldali védője, aki hétfő délután Király Gáborhoz hasonlóan már a Rohonci úton edzett.  – Mindenki segítette a másikat, nemcsak a meccsen, hanem előtte az edzéseken és a pályán kívül is számíthattunk egymásra. Nyilván én is játszani szerettem volna a két találkozón, de ezúttal a legfontosabb a csapat sikere volt. Bernd Storck korábban mindenkivel egyenként elbeszélgetett, engem is biztosított róla, hogy számít rám, ha az élet úgy hozza, álljak készen a bevetésre. Király Gábor pedig egyszerűen parádés volt, rengeteget köszönhetünk neki. A lefújás után az öltözőben, majd egy szórakozóhelyen is alaposan megünnepeltük a győzelmet – az ember nem mindennap jut ki egy világversenyre. Én egyébként a pótselejtezők előtt éreztem, hogy utazunk Franciaországba. Boldog vagyok, hogy így történt.

Bosnjakra bármikor számíthat Bernd Storck szövetségi kapitány. Fotó: nso.hu

– Nagyon boldog vagyok, hogy én is kivehettem a részem a történelmi sikerből, a Finnország ellen szerzett gólom örök emlék marad, mint ahogyan a vasárnapi ünneplés is – fogalmazott Stieber Zoltán, a Hamburg Sárvárról indult labdarúgója. – Azt sajnálom, hogy a két pótselejtezőn nem léphettem pályára, de elfogadtam, megértettem a kapitány döntését, hiszen a klubcsapatomban nem játszom – de akár a lelátóra is leültem volna, csak jusson tovább a csapat. A jövőmön viszont el kell gondolkoznom, hiszen szeretnék ott lenni az Eb-n, vagyis játszanom kell a klubcsapatomban.

Stieber Zoltán a finnek ellen bombagólt lőtt. Fotó: mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!