Haladás

2014.09.12. 08:30

Pontért, pontokért Kispestre

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában szombaton 16.30-kor (TV:M1) a 10. Budapest Honvéd a 13. Haladást fogadja. Artner Tamás a péntek délutáni edzést követően úgy döntött, Tommaso Rocchi mégis kerettag lesz.

Pum András

Két győzelem és egy döntetlen mellett három vereséget gyűjtött be a nyár óta az olasz Pietro Vierchowod irányította kispesti együttes. A 10. helyen álló piros-feketék hadilábon állnak a góllövéssel, az eddig eltelt hat fordulóban csupán ötször találtak be. A Honvéd az idei bajnokságban is elsősorban a légiósokra épít, a legutóbbi újpesti (0-0) bajnokin például hét külföldi futballistát állított a kezdőbe a talján mester. Ami a Haladást illeti, a héten szerződtetett légiósok közül a szlovák Kopunek és az olasz Rocchi játékengedélye befutott, az ukrán Jefremové még folyamatban van.

- Noha a nyáron alaposan átalakították játékoskeretüket, a tavalyihoz hasonló teljesítenek, hasonló játékerőt képviselnek a kispestiek - mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Idén is főleg légiósokra és akadémistákra építik keretüket. Jónéhány olyan meccsük volt, amelyen nem volt szerencséjük, hiába domináltak, mégsem nyertek. Játékukon látszik, hogy olasz edzőjük van, nagyon masszívan védekeznek, ebből próbálnak villámgyors csatáraik révén kontrákba átmenni. Elöl a Youla-Traore duo roppant erős, aztán ott vannak még a magyar fiatalok, Prosser, Vécsei, Holender - ők valamennyien minőségi futballisták. A kispesti pontrúgásokra nagyon oda kell figyelnünk, fizikálisan ugyanis borzasztó erősek a Honvéd játékosai. Az elmúlt két hetet hasznosan töltöttük, sikerült pluszmunkát végeznünk, emellett nyertünk a Ligakupában, továbbjutottunk a Magyar Kupában. Pontot, pontokat szeretnénk elhozni Kispestről. Radó, Medgyes, Gyürü sérült, Katona öt sárga lapja miatt eltiltott. Tommaso Rocchi viszont kerettag lesz.

Fehér Zoltán ezúttal balhátvédként kap szerepet

Összeállítás: Rózsa - Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Fehér - Kopunek, Iszlai - Gyurján B., Nagy O., Halmosi - Gaál.

Cserék: Gyurján M., Jagodics, Szakály, Jancsó, Németh M., Városi, Zamostny, Rocchi.

A mérkőzést Németh Ádám vezeti, segítői Buzás Balázs, Georgiu Theodoros.


Tavasszal 2-0-ra vertük a Rohonci úton a Honvédot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!