Haladás

2017.01.31. 13:26

Büntetőkkel kapott ki a Haladás

A negyedik helyen végzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a medulini Arena Kupán. A rendes játékidőben 1-1-re végeztek a vasiak a horvát Inter Zapresic együttesével, büntetőkkel viszont 4-1 arányban alulmaradtak.

Pum András

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - NK Inter Zapresic 1-1 (0-1). Tizenegyesekkel: 1-4. - Medulin, Arena Kupa, a 3. helyért.

Haladás: Gyurján M. (Lévay, 46.). – Polgár (Schimmer, 46.), Jancsó (Kovács L., 46.), Devecseri, Bosnjak (Hídvégi, 60.) – Jagodics, Iszlai – Rácz (Mészáros, 46.), Calvente, Halmosi (Tóth M., 60.) – Williams. Edző: Mészöly Géza.

A kezdeti tapogatózó játék után a hetedik percben megszerezte a vezetést a tízcsapatos horvát elsőosztály hetedik helyén tanyázó Zapresic. Siljic tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). Fokozatosan belelendült a Haladás, Calvante kétszer is megkeverte a horvátok jobb oldalát, de lövéseit védte Covic. Paprikássá vált a hangulat, sok volt a kemény belemenés. A 34. percben egy szép Calvente-Halmosi-Bosnjak-Rácz akció után utóbbi 14 méterről, nagy helyzetből a kapus kezébe lőtt.

Szünet után Schimmer nyolc méteres, nagy helyzetből leadott  próbálkozását hárította bravúrral Covic, aztán Lévay védett nagyot, amikor az egyedül kilépő Polizzi lövését fogta meg. A hajrában beszorította ellenfelét a vasi csapat. A 77. percben Gajdos 20 méteres lövése ment kevéssel a kapu mellé. A 79. percben Tóth Mátét rúgták fel a tizenhatoson belül a bal oldalon, a büntetőt Iszlai a jobb felső sarokba emelte (1-1). Az utolsó perceket is megnyomták a vasiak, de csak kisebb helyzetekig jutottak.

Jó iramú meccsen a több helyzetet is kidolgozó szombathelyiek győzelmet érdemeltek volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!