Haladás

2016.06.03. 14:20

Ezequiel Calvente a Haladásban

A Békéscsaba 25 éves spanyol középpályása, Ezequiel Calvente egy évre kölcsönbe érkezik a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz.

Pum András

Megvan a Haladás első nyári igazolása: a több klub - Diósgyőr, Újpest, Vasas - által is csábított 25 esztendős, 169 cm magas spanyol támadó középpályás, Ezequiel Calvente Criado egy évig kölcsönben zöld-fehérben futballozik.

Calvente Melillában született, gyermekkorában a Granadában pallérozódott, majd a Betishez került. Ezt követően fél évig kölcsönben a Sabadellt erősítette, majd ugyancsak kölcsönben - 2012-ben - fél évre a német Freiburghoz igazolt A Bundesligában két meccsen kapott szerepet. Aztán visszatért Spanyolországba, 2013-tól 2015-ig a második ligás a Huelvához került.

Hazájában összesen 66 spanyol másodosztályú bajnokin négy gólt szerzett, négy alkalommal pedig a spanyol elsőosztályban is futballozott. 2010-ben négy alkalommal lépett pályára az U19-es spanyol válogatottban, egy gólt és világbajnoki ezüstérmet szerzett. 2011-ben szintén három alkalommal szerepelt az U20-es válogatottban.

A Huelva után 2015 januárjában a portugál másodosztályú Penafiel szerződtette, fél éven alatt hat meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett. Tavaly nyáron igazolt hazánkba, a Békéscsabában 26 bajnokin három gólt szerzett - egyiket a Haladás ellen a Rohonci úton - és három gólpasszt osztott ki. Calvente piaci értéke 300 ezer euró.

Calvente egy évre zöld-fehérre cseréli lila mezét

- Örülök hogy sikerült leigazolnunk Calventét, bízunk abban, hogy nagy erősítés lesz - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. - A futballista élő szerződéssel rendelkezik, a Békéscsaba egy év múlva szeretne visszakerülni az NB II-ből az elsőosztályba, ott pedig szüksége lesz a spanyol játékosra - ezért nem végleg, hanem kölcsönben engedték el hozzánk.

- 2015 nyarán megálmodtuk, hogy 2016-ra vonzóbb klubbá tesszük a Haladást - ez az igazolás is bizonyítja, hogy sikerült - tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. - Calvente érkezése is mutatja, hogy nem a langyos víz a célunk - büszkék vagyunk rá, hogy - bár több lehetősége is volt - minket választott. Ami a játékos kvalitásait illeti, különösen az ellenük játszott meccseken győzött meg igazán, gyors, kreatív labdarúgó, aki elsősorban a támadó mögött, de a két szélen is kiváló teljesítményre képes. Ugyanakkor a párharcokban és a védekezésben is lehet rá számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!