Haladás

2014.04.01. 14:00

Csak az U15-ösök

Az utánpótlás labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában az Illés Akadémia együttesei közül egyedül az U15-ösök győztek.

Pum András

U14, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás–Pécs 0-5 (0-3)

Illés Akadémia, vezette: Németh.

Illés Akadémia: Soós (Viganó) – Kiss T., Latyák, Keresztes (Böcskei), Szalai (Labát) – Nyári, Hertelendi, Szilágyi (Szabó P.) – Szabó D., Winkler (Marton), Horváth K. Edzők: Németh Szabolcs, Marton Róbert.

Az elmúlt hetek jó teljesítménye után a szombathelyiek ezúttal játékban nem tudták megvalósítani az eltervezetteket. Sok hibával, pontatlanul, lassan futballoztak.

A bajnokság állása: 1. Győri ETO 52, 2. FTC 50, 3. Vasas-Kubala Akadémia 48, 4. Illés Akadémia-Haladás 43 pont.

U15, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás-Pécs 3-2 (0-2)

Illés Akadémia, vezette: Magyar.

Gól: Horváth M. (47., 61.), Tóth M. (61.).

Illés Akadémia: Schener – Auer (SCHINDLER), NÉMETH D., BOLLA, Tóth Marcell (HORVÁTH M.) – Szakály (Köntés), SCHAFER, Kiss B. – Bontó, Varga K. (Tóth Márton), SZALKA (Sárközi). Edzők: Bánfalvi Attila, Bánfalvi Zsolt.

Jól kezdtek a szombathelyiek, saját térfelükre szorították a vendégeket. A félidő felétől visszaestek, és az első szögletből gólt kaptak. Ezután a játékvezető tévesen kiállított egy pécsi futballistát. A hosszabbításban egy védekezési hibát kihasználva egy vitatható tizenegyeshez jutott a vendéggárda, amelyet értékesített. A második félidőben szinte végig az akadémistáknál volt a labda, sokat járatták, a tizenhatosuk előtt nyomás alatt tartották a pécsieket. Ennek eredményeként húsz perc alatt megfordították az állást, és nem érdemtelenül nyertek egy jó csapat ellen.

A bajnokság állása: 1. FTC 52, 2. Vasas-Kubala Akadémia 47, 3. Paks 44,...5. Illés Akadémia-Haladás 40 pont.

U16, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás–Győri ETO 0-2 (0-2)

Illés Akadémia, vezette: Kondákor.

Illés Akadémia: Molnár M. (Mester) – Derdák, Nagy I., Bolboaca, Tóth G. – Molnár T., Deéry (Szenczi), Kovács Z. – Mády (Tóvizi), Sály (Sipos), Gönczö (Szabó Á.). Edzők: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

A győriek egyszerű, eredményre törekvő játékukat nagyon hatékonyan hajtották végre, amely ellen nem volt ellenszerük a szombathelyieknek.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 50, 2. MTK 50, 3. Győr 48,...Illés Akadémia-Haladás 31 pont.

U17, I. osztály

Videoton–Illés Akadémia-Haladás 1-1 (1-1)

Székesfehérvár, vezette: Agócs.

Gól: Szőke (12.)

Illés Akadémia: Gyécsek – Kretz, Lempeg, Czingráber, Könczöl – Kőris, SZŐKE – JORDÁN (Kádár), Sinanovic, Petró (Garda) – Kovács Zs. (Tóth M.). Edzők: Csordás Csaba, Szekeres Zoltán.

A találkozó elején egy szép góllal szerzett vezetést a vasiak, akik ezt követően még két-három ziccert is elhibáztak. A székesfehérváriak viszont egyetlen helyzetüket gólra váltották. Az Illés Akadémia fiataljai győzelmet érdemeltek volna, megszerezhették volna idei első három pontjukat. Erre a játékra lehet építeni a jövőben.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 55, 2. Honvéd-MFA 41, 3. MTK 38, ...13. Illés Akadémia-Haladás 14 pont.

U18, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás – Győri ETO 0-5 (0-1)

Illés akadémia, vezette: Molnár A.

Illés Akadémia: Molnár D. – BEDI, Gabura, Milkó, Baksics – Mátyás (Gorácz), Schindler (Fodor), Sarang (Szabó B.) – Grabant B., Török, Farkas T. Edző: Farkas Péter

Kiállítva: Baksics (42.)

Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszott a hazai együttes. A félidő végi büntető és kiállítás viszont alaposan megzavarta a szombathelyieket. Szünet után már nem nyújtott elfogadható teljesítményt az Illés Akadémia.

A bajnokság állása: 1. Honvéd 46, Győr40, 3. Puskás Akadémia 38, ...8. Illés Akadémia-Haladás 31 pont.

U21, I.osztály

Videoton–Illés Akadémia-Haladás 3-1 (2-1)

Székesfehérvár, vezette: Bana.

Gól: Füredi (23.)

Illés Akadémia: Gyurján M. – Angyal, ZSIRAI, Havasi, FÜREDI – JANCSÓ, Halmai, DEDICS (Tóth M.) – Németh Á. (Grabant P.), Bölcsföldi, Hoós (Rácz). Edzők: Kuttor Attila, Tóth László.

Egy, többek között a felnőttcsapatban szereplő Kleinheisler Lászlóval megerősített Videotonnal szemben jól kezdte a mérkőzést az Illés Akadémia. A félidő derekán vezetést is szereztek a vendégek, ám bő fél óra elteltével egy buta hibából egyenlítettek a fehérváriak. Kiegyenlített játék folyt a pályán, a játékvezető egy véleményes hazai tizenegyessel belenyúlt a találkozóba. Szünet után végig a szombathelyi csapat uralta a játékot, megvoltak a lehetőségeik az egyenlítésre. Ám ahogy ez lenni szokott, kimaradtak a helyzetek, és a kinyíló vendégvédelem mellett a lefújás előtt négy perccel szerzett Videoton-góllal eldőlt a három pont sorsa. A döntetlen igazságosabb lett volna.

A bajnokság állása: 1. MTK 37, 2. Videoton 37, 3. Győri ETO 31, ...11. Illés Akadémia-Haladás 28 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!