Haladás

2014.08.22. 22:48

Debrecen-Hali: Nem elveszni a Nagyerdőben

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában vasárnap 20.30-kor a Nagyerdei Stadionban a 8. DVSC-TEVA vendége lesz a 9. Szombathelyi Haladás.

Pum András

A bajnoki címvédő Debreceni VSC-TEVA meglepően gyengén kezdte a bajnokságot. Nyíregyházán 1-1-es döntetlent játszott, az MTK-tól 1-0-ra kikapott, odahaza a Puskás Akadémiát 2-0-ra verte, legutóbb pedig Újpesten a 90. percben kapott góllal maradt alul 1-0-ra. Az Európa-ligában csütörtökön Bernben a svájci Young Boys 3-1-re győze le a hajdúságiakat.

Ami a Haladást illeti, a zöld-fehér csapat egy-egy győzelmet és döntetlent, két vereséget jegyez.

– A debreceniek úgy szerepelnek a bajnokságban, ahogy a magyar csapatok nemzetközi kupaszereplésük idején szoktak – mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Az NB I-es mérkőzéseken legtöbbször nem a legerősebb csapatukkal álltak fel, ennek tudható be tehát gyengélkedésük. Példaértékű ahogy a klubot felépítették, ragaszkodnak saját embereikhez, hagyományaikhoz, elveikhez, kiváló a menedzsmentjük, a szakmai stábjuk. Erős játékosállománnyal rendelkeznek, nem véletlenül nyerték az utóbbi években sorra a bajnoki aranyakat. Jelen pillanatban is az NB I. egyik legerősebb keretével dolgozhat Kondás Elemér kollégám. Egyénileg felesleges lenne bárkit is kiemelnem közülük, az egész csapatra oda kell figyelni, a támadóvonaluk pedig különösen veszélyes. Ugyanakkor nem feltartott kezekkel lépünk pályára, pontot, pontokat remélek. A sérült Fehér Zoltán, Radó András mellett a lágyékhúzódással bajlódó Medgyes Zoltánra sem számíthatok.

Összeállítás: Rózsa – Jagodics, Dvorschák, Devecseri – Schimmer, Szakály, Iszlai, Katona – Nagy O., Gaál, Halmosi.

Cserék: Mursits, Angyal, Varga G., Városi, Jancsó, Németh M., Zamostny.

Halmosi Péter anno éveket játszott Debrecenben, kétszeres bajnok volt a Lokival

Artner Tamást megkérdeztük Rocchi leigazolásáról, annak tükrében, hogy nem javasolta a szerződtetését.

- Valóban, ahogy a péntek délelőtti, városházi sajtótájékoztatón is mondtam, jelen állapotában nem javasoltam Rocchi idehozatalát. Viszont így, ebben a konstrukcióban, hogy ingyen jöhet, már csak a szurkolóink miatt is adunk számára egy esélyt - jelezte Artner.

Tavaly nyáron 1-1-et játszottunk a Debrecennel a Rohonci úton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!