Haladás

2015.02.20. 20:01

Debütálásra kész Czingráber Máté

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának 17 éves védője, Czingráber Máté tavasszal szeretne bemutatkozni az NB I-ben.

Pum András

Évről-évre újabb és újabb fiatalok kerülnek fel az Illés Béla Football Akadémiáról a Haladás felnőttcsapatához. Januártól is több tehetséges futballista készül az első csapattal, így a mindössze 17 esztendős, U18-as válogatott védő, Czingráber Máté.

- Soproni vagyok, 2012 nyarán kerültem az Illés Akadémiára, ahol először az U15-ös, majd U16-os, U17-es, legutóbb pedig az U18-as csapatban futballoztam - mondta Czigráber Máté. - Tavaly ősszel már edzettem néhányszor az első csapattal, és három Ligakupameccsen is pályára léptem. A Pécs elleni nyolcaddöntőn ráadásul kezdőként küldött pályára Szentes Lázár. Nem mondom, hogy nem izgultam, de a társak segítségének is köszönhetően nem vallottam szégyent. Titkon bíztam bent, hogy a téli felkészülést az NB I-es csapatnál kezdhetem, ennek ellenére nem mondom, hogy nem lepődtem meg kicsit, amikor szóltak, hogy január 5-én a felnőttcsapatnál lesz jelenésem. Noha az akadémián jó alapokat kaptam, a felnőtteknél jóval keményebbek az edzések, nagyon oda kell figyelni a gyakorlatoknál. De felvettem a tempót, egy-két játékhelyzetet már másként reagálok le, mint korábban és gyorsabbá vált a játékom. Szerencsére nem volt gond a beilleszkedéssel, mindenki roppant segítőkész, és mivel sok fiatal is található a keretben,  van kikkel beszélgetnem.

Czingráber Máté január óta a Haladással edz. Fotó: Unger Tamás

- Erősségem, hogy jól védekezem le az egy-egy elleni szituációkat, a fejjátékomat sem érheti panasz, és a megelőző szereléseim is hatékonyak. Belső védő vagyok,  tudom, hogy nagy a konkurencia ezen a poszton, de mindent elkövetek hogy tavasszal debütáljak bajnoki mérkőzésen is. Ami a jövőt illeti, szeretnék válogatott lenni és idővel külföldön futballozni. A spanyol futball nagyon tetszik, ha rajtam múlana, később oda igazolnék. De ez még messze van, egyelőre az NB I-ben szeretnék debütálni - zárta szavait Czingráber.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!