Haladás

2014.12.07. 13:50

Devecseri Szilárd remekül állta sarat

Noha a bemelegítésnél még leragadta a bokája a nagy sárban, később fontos gólt szerzett a Kecskeméti TE ellen a Haladás védője, Devecseri Szilárd.

Pum András

Talán a lehető legjobbkor szerezte élete első NB I-es gólját a Haladás 24 esztendős, háromszoros válogatott hátvédje, Devecseri Szilárd. "Deve" nevéhez fűződik a zöld-fehérek harmadik találata a Kecskemét (3-1) elleni sártengerben lejátszott szombat esti bajnokin - gyakorlatilag ezzel a góllal biztosította be győzelmét a szombathelyi együttes.

- A bemelegítést úgy kezdtem, hogy a sárban rögtön leragadt a bokám, azon morfondíroztam, te jó ég, mi lesz itt még később, mert igazából nem is fű, hanem sár borította a pályát  - mondta Devecseri Szilárd. - Noha később csak egyre rosszabb lett a talaj, igyekeztünk alkalmazkodni az extrém körülményekhez. Remekül kezdtük a meccset, kissé meg is lepett, hogy a Kecskemét szinte a félpályát sem lépte át. Nagyon kellett az első gól, hosszú ideje vártunk már rá, ezt követően felszabadultan játszottunk. Aztán jött a második találat, majd Rózsa Dani kivédte az általam összehozott tizenegyest. A büntetőt megelőzően a kecskeméti csatár belépett elém, így már nem fértem hozzá, ebből lett a tizenegyes. Az első félidő tehát egyértelműen a mienk volt. A szünetben arról beszélgettünk,  jó lenne megrúgni a mindent eldöntő harmadik gólt. Szerencsére ez hamar sikerült - és pont nekem! Gaál Bálint ívelte be a szabadrúgást, egy védő fején megcsúszott a labda, így éppen elém került, és kapásból, jobbal belőttem a bal felsőbe. Őszintén szólva nem volt annyira tudatos a helyezkedésem, nem ott szoktam állni, de cseppet sem bánom, hogy így alakult. Ezután még felszabadultabban játszhattunk, szerettünk volna további gólokat lőni, Tommaso Rocchinak volt erre a legnagyobb esélye, sajnos szólója végén beérte védője. De nem szabad telhetetlennek lenni, szombaton a győzelem volt a legfontosabban, így nem szakadtunk le, sőt, közelebb kerültünk az előttünk állókhoz. Persze szerencsénk is volt, hiszen végre büntetőt kaptunk, jött az öngól, a kecskemétiek pedig kihagyták a tizenegyesüket. Ha tavasszal is minden meccsen úgy csúszunk-mászunk, és küzdünk egymásért, ahogy a Kecskemét ellen, biztosan nem esünk ki. Miután ez volt az első bajnoki gólom, szolídan ugyan, de a szüleimmel, majd néhány barátommal azért megünnepeltem.

Ott van! Devecseri Szilárd gólöröme. Fotó: Unger Tamás

- Kedden még egy Ligakupa-meccs vár ránk a Pécs ellen, természetesen szeretnénk továbbjutni, így a gyenge ősz után legalább elmondhatnánk, hogy két győzelemmel zártuk az évet - jelezte Devecseri Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!