Haladás

2015.10.01. 19:18

Ismét a hajrá dönt? Diósgyőrben a Haladás

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a 7. Diósgyőr vendége lesz a 2. Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A hazaiak 11, a vendégek 17 pontot gyűjtöttek.

Pum András

A legutóbbi fordulóban a Haladáshoz hasonlóan a Diósgyőr is a meccs végén kapott gólt - a miskolciak a Budapest Honvéd otthonában a 92.percben kapituláltak, így maradtak alul 2-1-re. A hazaiakra jellemző a drámai hajrá, a Videoton (1-2) ellen szintén a hosszabbításban kaptak ki, míg az Újpestet (2-1) és a Puskás Akadémiát (3-2), Békéscsabát (1-1)  is a meccs utolsó vagy utáni perceiben verték meg, vagy játszottak ellene döntetlent.  A piros-fehérek 12 gólt szereztek, viszont húszat kaptak, a legtöbbet az NB I-ből.

A szombathelyiek július 19, azaz két és fél hónapja veretlenek, az utóbbi három meccsen ugyan csak döntetlent játszottak, de ettől még le a kalappal a második helyen álló Mészöly-gárda előtt.

- Erős játékosállománnyal rendelkezik a Diósgyőr, elég ha csak Lipták Zoltán, Barczi Dávid, Bognár István és Novothny Soma nevét említem - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Tiszteljük és elismerjük a házigazdákat. A statisztikák azt mutatják, hogy az utolsó pillanatokban is képes fordítani a diósgyőri együttes, ugyanakkor kapott már ki a ráadásban. A nemzetközi labdarúgásban is egyre több meccs dől el a hajrában, az utolsó utáni pillanatig koncentrálnunk kell. Ami minket illet, arra a fajta stabilitásra lesz szükségünk amely a Vasas ellen működött és arra az összeszedett támadójátékra, amelyet Debrecenben is Székesfehérváron nyújtottunk. Döntő szerepe lehet a cseréknek is a meccsen. Remek mentális és fizikai állapotban vannak a fiúk, pontért, pontokért utazunk Diósgyőrbe. Leandro Martinez, Török Milán sérült, Iszlai Bence eltiltott és bár hajszálon múlt, hogy az egyre jobb állapotba kerülő Ugrai Rolandot nem tudom legalább a keretbe jelölni, a támadó nem utazott velünk.

Összeállítás: Király - Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak - T. Wils, Fehér, Nagy P. - Németh M., Gaál, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Schimmer, Jánvári, Batarelo, Gosztonyi, Medgyes, Popin.

Mészöly Géza jól tudja, addig tart egy mérkőzés amíg le nem fújják

Legutóbb február 28-án 1-1-re végzett a két csapat Szombathelyen

A vasiak már pénteken útra keltek, mint azt Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a Haladás busza 10 órakor gördült ki a Rohonci útról, a csapat a szokásos helyen, a gyirmóti Aranyhal Étteremben ebédelt. Ezt követően meg sem áll Mezőkövesdig, ahol késő délután edzenek a zöld-fehérek.

Az éjszakát a négycsillagos Balneo Hotel Zsóryban tölti a szombathelyi gárda. Németh Márióék zöld felsőben, fekete nadrágban és sportszárban lépnek pályára szombaton Diósgyőrben.

A mérkőzést Iványi Zoltán vezeti, segítői Albert István, Szpisják Zsolt, a negyedik játékvezető Medovarszki János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!