Haladás

2015.02.23. 20:33

Dudás Ádám már visszaszámol

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 26 esztendős támadója, Dudás Ádám reméli, néhány hét és bemutatkozhat új csapatában.

Pum András

A januárban a Győri ETO-tól másfél évre szerződtetett Dudás Ádám még nem mutathatta meg Szombathelyen, mit tud. A középpályásként és támadóként is bevethető 26 esztendős, 97 NB I-es meccsén 13 találatig jutó, korábbi sokszoros korosztályos válogatott futballista egy novemberi korrekciós műtétjét követően igyekszik újra felépíteni magát. Dudás reméli, már csak néhány hét, és bemutatkozhat új csapatában.

- Novemberben volt egy korábbi sérülésemből eredő korrekciós műtétem, amikor kivettek a térdemből egy régebben beültetett fémet, és ki is tisztították a térdem – mondta Dudás Ádám. – Ezzel nem is volt probléma, viszont összeesett a combizmom, és január óta azon dolgozok, hogy ezt megerősítsem. Emellett persze a térdemet is igyekszem terhelni. Sajnos nem tudok a csapattal készülni, külön edzek, van egy erőnléti edzőm, akit még hét éve, a keresztszalag-műtétem után ismertem meg, és azóta is gyakran felkeresem. Az utóbbi időben is az ő segítségével készülök, van amikor úszni megyek, vagy futni, de legtöbb időt erőnléti edzésekkel töltöm. A törökországi edzőtáborban kétszer-háromszor ugyan edzettem a többiekkel, de jobbnak láttam, ha még nem erőltetem túl a térdemet. Olaszországba már el sem utaztam, bölcsebbnek tűnt itthon készülnöm. Semmi sem szeretnék elkapkodni, megvárom míg teljesen felépülök. Annak semmi értelme, ha csak félig egészségesen játékra jelentkezem. Ezzel sem magamnak, sem a csapatnak nem segítek. Úgy számolom, egy-két hét múlva már bekapcsolódhatok az edzésekbe – legalábbis megpróbálkozom vele, aztán meglátjuk, hogy reagál a térdem. Egyelőre csak óvatosan terhelhetem.

Dudás Ádám optimista, reméli, hogy néhány héten belül ismét futballozhat. Fotó: Unger Tamás

- Természetesen zavar, hogy nem futballozhatok, hiszen új csapatba kerültem, nyilván játszani, bizonyítani szeretnék. Tudom, hogy nem lesz egyszerű bekerülni a kezdőbe, hiszen a már meglévő jó játékosok mellé télen újabb remek futballisták érkeztek. Az is egyértelmű, hogy jó állapotban van a csapat. De bízom magamban, képes vagyok rá, hogy bejátsszam magam a csapatba. Ami a Haladás tavaszi esélyeit illeti, a kiesésről nem beszélünk, már csak azért sem, mert kizárt, hogy búcsúzzunk az NB I-től. Noha a 15. helyen állunk, a csapat annyira összekovácsolódott, és van annyira erős, hogy bentmaradjon. Ez a minimális elvárás. De hiszem, hogy mostani helyezésünknél jóval feljebb végzünk – egyszerűen hinni kell, hogy meg tudjuk csinálni.

Egy két évvel ezelőtti Dudás-gól a Debrecen ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!