Haladás

2014.10.15. 11:05

Dupla diadal Zalában

Az Illés Akadémia hat együttese közül öt is nyert az I. osztályú utánpótlás bajnokságok 9. fordulóban. Az U14-es és az U15-ös együttes Zalaegerszegről hozta el a három pontot.

Pum András

U14
ZTE–Illés Akadémia-Haladás 3-5 (2-0). – Zalaegerszeg, vezette
: Molnár Zs. 
Gól: Burai 3 (53., 60., 70.), Nagy K. (54.), Horváth M. (62.). 
Illés Akadémia-Haladás: Viganó – Huszti, Balogh, Horváth M., Illés Á. (Buti) – Kónya (Bokor), Nyíri (Sebestyén), Illés B. (Nagy K.) – Zubor (Edelényi), Burai, Szekér (Doktorics). Edző: Bánfalvi Zsolt.
Nagyon rossz talajú pályán a kellemetlen, agresszív, kimondottan jó játékosokból álló ZTE ellen rosszul kezdte a meccset az Illés Akadémia. Szünet után alaposan feljavult a vasiak teljesítménye, és 40 perc alatt öt gólt szerezve megfordították a meccset. Szünet után valamennyi vendégjátékos jó teljesítményt nyújtott.
A bajnokság állása: 1. Győri ETO 24, 2. Vasas Kubala Akadémia 21, 3. Újpest 20, ... 5. Illés Akadémia 18 pont. 
10. forduló, vasárnap, 13.00: Illés Akadémia–Kaposvár.

U15
ZTE–Illés Akadémia-Haladás 0-2 (0-2). – Zalaegerszeg, vezette
: Kustán. 
Gól: Keresztes (24.), Winkler (38.).
Illés Akadémia-Haladás: Soós – Szabó D., Vámos, Labát, BOLLA – Vargovics, FÜLEKI, SZILÁGYI (Hertelendi) – Kiss T., Keresztes (Szalai), WINKLER (Marton). Edző: Desits Szilárd. 
A szervezetten védekező zalaegerszegiek ellen okos, taktikus játékkal magabiztos győzelmet aratott az Illés Akadémia. Az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő. 
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 25, 2. Főnix Gold 24, 3. Győri ETO 19., ... 9. Illés Akadémia 11 pont. 
10. forduló, szombat, 11.00: Gloriett SE (Budapest)–Illés Akadémia.

U16
Illés Akadémia-Haladás–Kecskemét 0-1 (0-0). – Illés Akadémia, vezette
: Görög. 
Illés Akadémia-Haladás: Schener – IMRE, TIMÁR, Bolla, Pálóczi – KISS B., Schindler (Nagy D.), Kovalovszki (Dombi) – Bontó (Tóth M. I.), Szántó, Varga K. (Horváth M.). Edző: Bánfalvi Attila. 
Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, akik az első és a második félidőben is sok helyzetet kidolgoztak, ám ezek kimaradtak. A vendégek szervezetten védekeztek, és egy szöglet utáni fejesgóllal megszerezték a győztes találatot. A döntetlen reálisabb lett volna. 
A bajnokság állása: 1. Honvéd Magyar Futball Akadémia 24, 2. MTK 19, 3. FTC 18., 4. Illés Akadémia 17 pont. 
10. forduló, szombat, 14.00: Illés Akadémia–Honvéd-MFA

U17
Pécsi MFC–Illés Akadémia-Haladás 2-3 (1-2). – Pécs, vezette:
ifj. Hartung.
Gól: Tóth G. (5.), Kovács Z. (17.), Tiba (52.). Kiállítva: Kretz (71.).
Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. – Németh Z. (Mády), Kretz, TIBA, Mészáros (Kismárton) – Molnár T., SZABÓ Á., Derdák (Szenczi) – KOVÁCS Z. (Nagy I.), Tóth G., Gönczö (Farkas P.). Edzők: Farkas Péter, Marton Róbert.
Szögletből kapott góllal kezdte a mérkőzést az Illés Akadémia, ám egy perc múlva kiegyenlített. A második félidő elejére kétgólos előnyt szereztek a vasiak, Kretz Bálint kiállítása viszont szorossá tette a találkozót. Az eredmény azonban már nem változott a lefújásig. 
A bajnokság állása: 1. MTK 24, 2. Illés Akadémia 24, 3. Honvéd Magyar Futball Akadémia 21 pont. 
A hétvégén az U17-es csapat nem lép pályára.

U18
Illés Akadémia-Haladás–Kecskemét 1-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette
: Márton. 
Gól: Szabó B. (65.). 
Illés Akadémia-Haladás: GYÉCSEK – Czingráber, Gaszner, Markovics, Könczöl – Héra (KŐRIS), LEMPEG, Kovács Zs. (SZABÓ B.) – Soós, Garda (Nagy I.), Marsai (Tóth M.). Edző: Csordás Csaba. 
A mérkőzés elején a szombathelyieknek voltak nagyobb lehetőségei, ezt követően a kecskemétiek kontrákból jártak közel a gólszerzéshez. A vasiak kapusa, Gyécsek remekül védett, míg a hazaiak egyszer betaláltak, így három ponttal gazdagodtak. 
A bajnokság állása: 1. MTK 25, 2. Illés Akadémia 19, 3. FTC 18 pont. 
10. forduló, szombat, 11.30: Illés Akadémia–Honvéd-MFA.

U21
Pécsi MFC–Illés Akadémia-Haladás 0-3 (0-2). – Pécs, vezette:
Éreth. 
Gól: Török M. 2 (10., 37.), Németh Á. (87.). 
Illés Akadémia-Haladás: Gyurján M. – Grabant P., Hirschler, Hegedűs, Füredi – Jancsó (Mátyás), Soltész, Tóth M. (Dedics) – Grabant B. (Németh Á.), Török M. (Bölcsföldi), Rácz (Dallos). Edző: Kuttor Attila. 
Ugyanazt a hozzáállást mutatta a szombathelyi csapat, amit az elmúlt mérkőzések alatt. Azok a játékosok, akik ilyen-olyan oknál fogva régebben léptek pályára, ők is – csakúgy mint a keret valamennyi tagja – hozzá tudták tenni a magukét a sikerhez.
A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia 21, 2. Diósgyőr 20, 3. Vasas Kubala Akadémia 18 pont. 
A hétvégén az U21-es csapat nem lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!