Haladás

2016.07.27. 18:59

Egy év kényszerpihenőn a Hali-hátvéd

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás sérült hátvédje, Jánvári Gábor profi körülmények között gyógyulhat.

Pum András

Mint arról korábban beszámoltunk, június 22-én, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás első nyári edzőmérkőzésén a Dinamo Moszkva (0-1) elleni ausztriai összecsapás 88. percében súlyos térdsérülést szenvedett Jánvári Gábor. A későbbi vizsgálatok megállapították: 26 esztendős belső és bal oldali védőként is bevethető futballista bal lábának első kereszt,- és külső oldalszalagja elszakadt és idegsérülést is szenvedett. Miután a beavatkozás speciális beavatkozást igényelt, Jánvárit július 18-án, múlt hétfőn Münchenben Prof. dr. Stefan Hinterwimmer megműtötte.

A műtét sikerült, a védő pedig múlt csütörtökön Németországban meg is kezdte a rehabilitációt Fehér József gyógytornász, manuálterapeuta németországi rehabilitációs központjában. Fehér egyébként a Szombathelyi Swietelsky-Haladás és a magyar válogatott fizioterapeutája is.

Fehér József felügyeli Jánvári Gábor rehabilitációját

A kinti rehabilitációt követően Jánvári Szombathelyen Fehér, valamint Jakab Ferenc és Váradi Gábor masszőr segítségével folytatja várhatóan 12 hónapos rehabilitációját.

- Komplikált beavatkozás volt, így több mint három órán át tartott a műtét – természetesen altattak – mondta Jánvári Gábor. – Az első tíz hétben az operáció következtében kialakult duzzanat és ödéma kezelése a legfontosabb, majd fokozatos terhelés mellett speciális gyógytorna következik. A gyógyulási idő azért ilyen hosszú, mert a szalagok mellett két fontos ín is elszakadt. Az egyik a térd stabilitása, a másik a térdízület mozgatás miatt fontos. Ráadásul a lábemelő ideg is sérült. Összetett kezelést és rehabilitációt igényel a gyógyulás, de profi körülmények között, Fehér József személyében kiváló szakember végzi, akihez több NB I-es, - és Bundesliga-játékos jár rehabilitációra. Ezért türelmes vagyok és majd sokkal erősebben térek vissza a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!