Haladás

2014.08.20. 11:20

Élen jár a Haladás

Eddig nagyjából 1400 klubkártyát értékesített a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata, a cél 8–10 ezer eladott kártya.

Pum András

Mint ismert, az NB I-es labdarúgócsapatok bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzéseire szeptember 15-étől csak klubkártyával lehet jegyet igényelni. A kártyának három típusa lesz: az egyik a klubkártya, amelyen a tulajdonos adatait, nevét, születési helyét és idejét, valamint fényképét kell feltüntetni. A másik a futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz. A harmadik a szövetség tisztségviselőinek, alkalmazottainak, illetve a játékvezetőknek és egyéb hivatalos személyeknek kiállított MLSZ-kártya. Egy szurkoló egy klubkártyát és egy futballkártyát válthat ki, s ezek bármelyikével bármelyik NB I-es, kupa- vagy válogatottmérkőzésre vehet jegyet. Ha valaki a klubkártyájával egy másik csapat meccsére vált belépőt, akkor a találkozót rendező egyesület dönti el, hogy a vendég- vagy a semleges szektorba szóló jegyet ad-e.

A kártya kiváltása nagyjából három-négy percet vesz igénybe, három évig érvényes, és az adott egyesületeknél lehet igényelni.

– Eddig mintegy 1400 szurkolói kártyát adtunk ki, úgy tervezzük, hogy ez a szám szeptember 15-éig felkúszik egészen 8–10 ezerig – tudtuk meg Gyimesi Csabától, a stadionbiztonsági projekt szombathelyi vezetőjétől. – Ha ez a cél, akkor nem állunk túl jól, viszont, ha azt nézem, hogy idehaza nálunk fogyott a legtöbb klubkártya, és az MLSZ részéről folyamatosan dicsérnek bennünk és szurkolóinkat, akkor büszkék lehetünk. Körülbelül 4500 állandó nézőnk van, persze, közülük nem mindenki jár ki valamennyi meccsre. Az a tapasztalatunk, hogy – főleg, mióta ingyenes a kártya kiváltása – sokkal több fogy, mint korábban. A feleség, gyermek, unoka számára is váltanak kártyát a drukkerek, ami ugyan nem kis pluszmunkát jelent, de örülünk, hogy ennyien kötődnek a Haladáshoz. Jelen pillanatban tehát ingyenes a kártya, azt még sem az MLSZ, sem mi nem tudjuk, utána meny-nyibe kerül majd. A klubkártya kötelezővé tételével egyúttal gyorsabban lehet bejutni a stadionba, hiszen a pénztáraknál nem kell bediktálni a személyes adatokat, azok szerepelnek a plasztikkártyán. Nincs tehát adatbeviteli hiba sem pénztáraknál. Ráadásul a klubkártyára egy-két helyen már most is jár kedvezmény, reményeink szerint ez a kör bővülni fog.

- Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, az látja biztosan a kezdőrúgást, aki elővételben vált jegyet. Aki nem szombathelyi, az sincs kizárva a jegyelővételből, az interneten a legolcsóbban lehet jegyet vásárolni, amit aztán csupán ki kell nyomtatni. Aki bérletes, viszont idegenbe is elkíséri a Haladást, váltsa ki a klubkártyát, hiszen szeptember 15-től valamennyi stadionba csak így juthat be - zárta szavait Gyimesi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!