Haladás

2015.04.20. 07:59

Szerződést bontottak Szentes Lázárral

Menesztette a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata Szentes Lázárt. Az új edző személyére este derülhet fény.

Pum András

Szentes Lázár tavaly október 22-én váltotta Artner Tamást. A 2002-ben egyszer már a Haladást irányító szakember akkor egy plusz egy éves szerződést kötött a klubbal, ezúttal 13 bajnokin ült a zöld-fehérek kispadján. Három győzelem, egy döntetlen, kilenc vereség a mérlege, tíz gólt rúgott és 27-et kapott a vasi gárda, amely jelenleg a 14. helyen áll a tabellán. Az utóbbi három meccsen a Haladás három vereséget szenvedett, a Honvéd (1-3), a Videoton (0-7) és az FTC (0-3) is pont nélkül maradt. Emiatt a szombathelyi klubvezetés úgy döntött: azonnal hatállyal szerződést bont Szentessel. A hétfő délelőtti tréninget a Jagodics Zoltán–Szekér István duó irányította, az edzésen részt vett a Szentes által a keretből kitett Fehér Zoltán és Iszlai Bence is.

– Hétfőn kezdeményeztük Szentes Lázár munkaviszonyának megszüntetését – tudtuk meg Tóth Miklós ügyvezetőtől. – Az ok az elmúlt három forduló eredménytelensége. A Debrecen és a Paks elleni győzelem után azt reméltük, hogy a csapat elindul felfelé, ám az utóbbi három bajnoki nem ezt bizonyította – emiatt úgy gondoltuk váltani kell. Természetesen nem csak az edző viszi el a balhét, a szakmai stáb mellett a vezetőség és a játékosok is hibásak.

Fotók: Unger Tamás

– Tudomásul vettem, és jogosnak tartom a klub döntését, az elmúlt három forduló nagyon rosszul sikerült – mondta Szentes Lázár. – A téli keretátalakítás, az edzőmeccsek, és a Honvéd-mérkőzést megelőző játék azt bizonyította, hogy rendben és az általam elképzelt úton jár a csapat. Ehhez képest – különösen a székesfehérvári teljesítmény és eredmény – homlokegyenest mást mutatott. A törés a Honvéd meccset megelőző két hétben következett be, láttam, hogy nem stimmel valami, de hogy ennyire nem, azt nem gondoltam. Az FTC elleni bajnokiról nem tudok mit mondani, hiszen nem a kispad mellett álltam, de egy biztos: Leandro Martínez játéka nagyon hiányzott. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül a múlt csütörtöki edzésen történtek miatt, amellyel pályafutásom során még nem találkoztam. Fehér Zoltán verbálisan, megengedhetetlen módon kritizálta társait, míg Iszlai Bence szándékosan, megtorlásként lerúgta egyik fiatal csapattársát. Abban hibáztam, hogy 24 órát vártam azzal, hogy kitettem őket a keretből. Ráadásul utóbbi elnézést sem kért csapattársától, amit én másnap megtettem helyette. Az ilyen agressziót akkor sem tűröm, ha ez az állásomba kerül. Fehér és Iszlai cselekedete azt mutatta, hogy nincs egység a csapaton belül, márpedig a Haladás mostani helyzetében ez óriási hiba. Az utóbbi hetekben nem, az incidens után viszont felmerült bennem a távozás gondolata. Természetesen én is hibáztam, például abban, hogy nem az adott taktikához megfelelő játékost állítottam a csapatba. Óriási hibám nem volt. Ugyanakkor a télen konkrét ígéretet kaptam két-három futballista szerződtetésére, ám ebből semmi sem lett. . Ami pedig nem magyarázodás, ellenben tény: kiesőhelyen vettem át a csapatot, amely most nincs kiesőpozícióban. Ez persze semmi alól sem ment fel engem. Ha az utódom megkér, természetesen segítek a tanácsaimmal, de ez manapság nem divat – én sem tenném.

A Haladás este hat órakor rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tart, ahol bejelenthetik az új edzőt.

A Szombathelyi Televízió vágatlan videója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!