Haladás

2016.06.13. 11:57

Munkában a Haladás - Holland gólzsák érkezhet

Hétfő délután megkezdte a felkészülést a 2016/17-es bajnokságra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Az új igazolás, Calvente már csatlakozott a zöld-fehérekhez.

Pum András

Benépesült a Haladás labdarúgóinak otthont adó Illés Akadémia, egy hónapos pihenőjüket követően Halmosiék hétfőn megkezdték az alapozást a következő bajnokságra. Várhatóan jelentősen átalakul a szombathelyiek játékoskerete, sőt, a szakmai stábban is történt változás.

– Már múlt héten elkezdődtek és a héten folytatódnak a pszichológiai és fizikai tesztek – tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. – Nem lesznek rávezető tréningek, belecsapunk a „lecsóba”. Bár hétfőn csak egyet edzettünk, keddtől már kettőt. A hetet pedig szombaton egymás közötti meccsel zárjuk. Jövő hétfőn utazunk az ausztriai edzőtáborba, ahol két felkészülési-mérkőzést vívunk, egyet a Dinamo Moszkvával egyet pedig a Rapid Wiennel. Majd hazaérkezésünket követően, 29-én játszunk az ukrán elsőosztályú Stal együttesével, és még egy edzőmérkőzést szeretnénk lekötni. Ami az igazolásokat illeti, még két-három labdarúgót szeretnék szerződtetni. Lesznek változások tehát a keretben, a héten több játékos sorsa is eldőlhet, reményeim szerint az ausztriai edzőtáborba már a végleges kerettel utazunk. Legfontosabb azonban, hogy az értékeinket megtartsuk.  A hosszú idő óta sérült Fehér Zoltán és Katona Máté már velünk készül. A felmérések alapján a fiúk elvégezték a nyári szünetre előírt gyakorlatokat, jó állapotban tértek vissza.

– A legutóbb kölcsönben szereplő játékosok közül Jancsó, Tóth Martin, Rácz, Tihanyi (Sopron), Hegedűs (Budaörs), Török (Sárvár) velünk készül, csakúgy mint az Illés Akadémiáról Garda, Soós, Tóth Máté és Szőke – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Rövidesen Mészöly Géza eldönti, kikre számít közülük. Az előttünk álló bajnokságban két 21 éven aluli futballista egyidejű pályán tartását honorálja az MLSZ, mi ennek a kívánalomnak meg akarunk felelni. Próbajátékon szerepel a héten az NB III-as Cegléd 20 esztendős támadója, Peres Csaba. Csatlakozott a gárdához a Békéscsabáról egy évre kölcsönben érkezett Ezequiel Calvente. Szóban megegyeztünk a legutóbb a holland másodosztályban, a NAC Bredában futballozó 32 éves támadóval, Sjoerd Ars-sal. A csatár 33 meccsen 22 gólt szerzett.  Amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton, két évre szerződtetjük. Thomas Wils családi okok miatt később csatlakozik a kerethez. Lesznek távozók is, az élő szerződéssel bíró Nagy Patrik és Sasa Popin iránt az első és másodosztályból érdeklődnek. A legutóbb Mezőkövesden kölcsönben futballozó Devecseri Szilárd ismét kölcsönben szerepel majd, több csapat is vinné a hátvédet.

Ars 22 bredai találata

A szakmai stábba is érkezett új ember, a távozó másodedző Németh Roland szerepét a 41 éves Gál István vette át. Gál az elmúlt tíz évet a Bundesliga másodosztályában szereplő Bielefeldnél másodedzőként töltötte, de a gárda második csapatáért is felelt.

Rajta kívül az Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint is segíti Mészöly Gézát és csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!