Haladás

2016.12.16. 21:42

Emelték a szintet

Több mint félezer edző vett részt a Magyar Labdarúgó Szövetség Emeld a szintet elnevezésű szakmai konferenciáján, melyet Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója szervezett.

Pum András

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központjának felkérésére az Illés Béla Football Akadémia rendezte meg az Emeljük a szintet konferenciasorozat szakmai továbbképzési napját Szombathelyen, az Agora – Művelődési és Sportházban. Az eseményre rengetegen jelentkeztek, de mivel 550 főben limitálták a létszámot, így azon edzők vehettek részt rajta, akik UEFA A, UEFA B, UEFA Elite Youth A vagy UEFA PRO végzettséggel rendelkeznek. A rendezvény szervezője és egyben az elméleti előadások előadója Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója foglalta össze az eseményt.

A 108-szoros magyar válogatott Haladás-kapus, Király Gábor is elmondta saját tapasztalatait

– A visszajelzések alapján egy szakmailag értékes, és minőségi gyakorlati előadásokkal tarkított nap után vagyunk – mondta Pacsi Bálint. – A tavalyi sikeres szombathelyi szakmai napnak köszönhetően hat nap alatt mind az 550 hely gazdára talált, így telt ház előtt fogadhattuk az ország minden részéről érkező labdarúgóedzőket. A helyszín kiváló volt a továbbképzés megrendezésére, mert az elméleti előadások mellett – amelyek a döntéshozatal-fejlesztésről, az Illés Akadémia tervezési mechanizmusáról és az egyéni periodizációról szóltak – gyakorlati bemutatók is színesítették a palettát. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor a kapusképzésen belül a döntéshozatal fontosságáról tartott gyakorlati bemutatót. A Swietelsky-Haladás futsalcsapatának korábbi spanyol edzője, Marcos Angulo a futsalgyakorlatokkal történő fejlesztési lehetőségekről, míg Orbán Attila, az Illés Akadémia sporttudományos csoportjának vezetője a gyorsaságfejlesztésről vezetett bemutatót. A gyakorlatok bemutatásában az akadémia 2004-es és 1999-es korosztályai segítettek. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a kollégáktól és az edzőképző központ vezetőitől. Büszkék vagyunk, hogy megoszthattuk a gondolatainkat, ötleteinket a magyar edzői társadalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!