Haladás

2014.08.20. 19:26

Fábián Mihály vezeti a debreceni bajnokinkat

A 34 éves miskolci születésű játékvezető fújja vasárnap este a sípot.

haladas.hu

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában vasárnap 20.30-kor (TV:Sport2) a bajnoki címvédő DVSC-TEVA otthonában lép pályára a Szombathelyi Haladás. Az MLSZ közzétette a bíróküldést.

A vasiak mérkőzését a 34 esztendős Fábián Mihály vezeti, segítői Albert István és Buzás Balázs, a tartalékjátékvezető Erős Gábor.

Magas, erős testi felépítésű, határozott, következetes sportember. Szabályalkalmazás során bünteti a durvaságot, az alattomosságot, a túlzott erőkifejtést vagy a sportszerűtlen magatartást. Játékospárti, ismeri és alkalmazza a játék szellemét. Kiválóan beszél angolul, az egyik UEFA továbbképzésen csoportos foglalkozás tartására kérték fel a szervezők.

Pályafutása

Nemzeti játékvezetés
A játékvezetői vizsgát 1994-ben tette le, majd a megyei labdarúgó bajnoki osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Az ellenőrök és sportvezetőinek javaslatára 2002-ben lett országos NB. II-es, 2004-ben NB. I-es játékvezető. 2013. júniusi ülésén az MLSZ elfogadta a professzionista játékvezetői foglalkoztatást.

Nemzetközi játékvezetés
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottságának (JB) felterjesztésére 2007-ben lett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nemzetközi játékvezetőinek tagja. A 2008-as listán a legfiatalabb nemzetközi játékvezető. Eddigi nemzetközi pályafutása alatt az UEFA-kupában résztvevő csapatok találkozóin jeleskedett. Az UEFA JB félévente sorolja osztályokba a nemzetközi játékvezetőket. 2009-ben legmagasabban rangsorolt osztályban – 3. kategória -, 2011-től 2. kategóriás bíró.

Sportvezetői pályafutása
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja volt korábban..


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!