Haladás

2015.07.09. 08:22

Fehér Zoltán: Sérülés után, gyermekáldás előtt

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás belső védője térdsérülése után hétfőn edzett először. Ennél sokkal fontosabb esemény is készülőben van: Fehér a hétvégén apa lesz.

Pum András

A rutinos, 34 éves belső védő, Fehér Zoltán még április közepén, az egyik edzésen sérült meg, egy lövés elvitte a bal térdét – beszakadt a térdszalagja. Közel egy hónapos kényszerpihenőt követően edzett ismét, ám egy rossz mozdulat után ismét lesérült, a bal térdszalagja nem bírta a terhelést. Fehér azóta nem edzett és nem játszott.

– A nyári szünet alatt több vérplazma injekciót, szteroidot  kaptam a térdembe, de először csak hétfőn edzettem – tudtuk meg Fehér Zoltántól. – A tréningek első részét – a labdás gyakorlatokat is – a többiekkel együtt végzem, csak az egymás elleni játékot hagyom ki. Emellett rendszeresen kondizok, erősítem a combizmomat, hogy még stabilabb legyek. Nagyon nehezen viseltem a sérülést, azt, hogy nem edzhettem, nem játszhattam, úgyhogy most már annak is örülök, hogy végre tréningezhetek, labdába rúghatok. Már csak kicsit  fáj a térdem, de ez normális, tudtam, hogy az elején így lesz. Azt most még nem tudom, mikor léphetek pályára, az biztos, hogy jövő hétvégén az FTC ellen biztosan nem. Ami a csapatot illeti, rendesen kapjuk a terhelést, úgyhogy erre is foghatjuk az edzőmeccsek gyengébb eredményeit. Egyébként is inkább most jöjjenek ki a hibák, mint a bajnokikon. A csapat jól néz ki, jól sikerültek az igazolások, az együttes körüli dolgok is egyre profibbak – bizakodó vagyok. Ettől függetlenül nagyon nehéz lesz az első pár forduló, de ahogy mondani szokták: egyszer mindenkivel játszani kell. Furcsa lesz a 12 csapatos bajnokság, annyi szent.  A tavalyi szezonunk döbbenetesen rossz volt, és noha a csapatok jól igazoltak, bízom az önbizalomnövelő  jó rajtban és a hasonlóan sikeres folytatásban.

Egyelőre nem tudni, Fehér mikor léphet pályára. Fotó: Szendi Péter

Fehérre izgalmas hétvége vár: feleségét szombatra írták ki szülésre, a leendő trónörökös a Márkó nevet kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!