Haladás

2015.03.19. 13:19

Folytassa, Haladás!

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában pénteken 19 órakor az ötödik Paksi FC otthonában lép pályára a 14. Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Szentes Lázár és Rózsa Dániel nyilatkozatával.

Pum András

Két győzelem, egy-egy döntetlen és vereség a tavaszi mérlege a tabella 5. helyén tanyázó, a 2009-ben a Haladással bronzérmet szerző, Csertői Aurél vezette Paksnak. A legutóbbi két körben aratták két sikerüket a paksi zöld-fehérek. Elsősorban a támadózónában erősek a tolnaiak, elég Bartha László, Balázs Zsolt, Könyves Norbert, Haraszti Zsolt nevét említeni. A szombathelyiek a Diósgyőr elleni döntetlen (1-1) és a pécsi vereség (1-2) után a Debrecen ellen nem várt, sima 2-0-s győzelmet arattak. A zöld-fehérek ezzel elkerültek a kiesőhelyekről.

– Noha a a Diósgyőr és a Pécs elleni eredmény nem is úgy alakult, ahogy szerettük volna, a játékon látszott, hogy alakul a csapat – mondta Szentes Lázár a Haladás vezetőedzője. – A Debrecen ellen pedig már nem csak jól futballoztunk, magabiztosan nyertünk is. A hajdúságiak annyit nyújtottak, amennyit engedtünk nekik. A Paks elleni meccs más teljesen más lesz. Van egyfajta játékstílusunk, ám ezen az ellenfél tükrében kicsit muszáj változtatnunk. Csertői Aurél gárdája odahaza is masszív, kemény védekezésre építi futballját, és gyors kontrákkal operál. Két győztes meccs után vannak, más célokért küzdenek mint mi, felcsillant előttük egy nagyon jó helyezés lehetősége is. Ettől függetlenül nyerni akarunk. Dudás Ádám már velünk edz, ám egyelőre nem bevethető. Tommaso Rocchi részleges bokaszalag-szakadása nem jött rendbe, ezért ismét hazautazott Rómába kezeltetni. Schimmer Szabolcs ugyan edzett a héten, de sérülés miatt kérdéses a játéka, Katona Máté pedig már régóta maródi.

Összeállítás: Rózsa – Angyal, Fehér, Devecseri, Jánvári – Nagy P., Iszlai – Gaál, Martínez, Halmosi – Radó.

Cserék: Branescu, Alcibiade, Kretz, Schimmer, Jagodics, Németh M., Rácz, Mancini.

– Tipikus háromesélyes mérkőzés lesz, de leszögezem: nyerni akarunk – mondta a múlt szerdán megnősülő 30 éves kapus, Rózsa Dániel. – A Csertői-csapatokra általában a stabil védekezésből indított kontrák a jellemzők, a Paks is ebben a stílusban futballozik. Egyénileg különösen Barthára érdemes odafigyelnem, aki elsősorban távoli lövésekben, utolsó passzokban nagyon erős. Viszont ahogy jeleztem is, nyerni akarunk. Szeretnénk, a Szentes Lázár által említett bentmaradáshoz szükséges hat győzelmet minél előbb begyűjteni.

Rózsa Dániel győzni megy Paksra. Fotó: Unger Tamás

A mérkőzést Vad II. István vezeti, partjelzői Albert István, Berettyán Péter, a tartalékjátékvezető Viszokai László.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a csapat 10 órakor indul el Paksra, majd az érkezést követően a Duna Hotelban ebédel és pihen egy-két órát a meccsig.

Az elmúlt bajnokságban, 2013. november 2-án Halmosi Péter góljával 1-0-ra nyertünk Pakson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!