Haladás

2015.07.31. 12:05

Folytassa, Haladás!

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában szombaton 18 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az MTK Budapestet fogadja.

Pum András

Mindkét együttes neve mellett egy-egy győzelem és vereség található. A szombathelyiek az FTC elleni 0-2 után Székesfehérváron 1-0-ra legyőzték a bajnoki címvédő Videotont. Az MTK a rajton a Puskás Akadémiát verte 1-0-ra, majd 2-1-re kikapott a Budapest Honvéd otthonában. Az Európa-ligában pedig a Vojvodina 3-1-es összesítéssel lépett tovább az MTK-n. A kék-fehérek kispadján nyáron Garami Józsefet László Csaba váltotta, a játékoskeretben viszont nem történt nagy változás, bár három meghatározó játékos – Pölöskei, Horváth Zsolt és Csiki – távozott.

- Bár egy-két új játékos érkezett a kék-fehérekhez, nagyjából együtt maradt a tavalyi keret – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Változatlanul Kanta József és Torghelle Sándor a két meghatározó labdarúgójuk és az idei bajnokságban is ugyanazt a technikás futballt játsszák, mint tavaly - ezt láthattuk a Puskás Akadémia és a Honvéd ellen is. Nagyon oda kell figyelnünk rájuk. Ami minket illet, a játékosok rengeteget dolgoznak az edzéseken és a meccseken és mivel látják, hogy megtérül a befektetett munka, mi edzők is hitelesek tudunk maradni előttük. Nagy segítségemre van Király Gábor a napi munkában, aki Halmosi Péterrel együtt vezér az öltözőben. Videoton elleni siker után még jobb lett az öltözői hangulat, most már óriási a harc a csapatba kerülésért. Ezt egyébként a héten visszatért Alcibiade is megerősítette. Hétről-hétre jobb lesz a csapat, olyan periódusokat kell produkálnunk, amellyel megnyerhetjük a meccset.  A székesfehérvári siker után sem ülhetünk a babérjainkon, nem gondolhatjuk, hogy nyeregben vagyunk. Bízom bent, hogy változatlanul „éhesek” a játékosaim, ott akarjuk folytatni, ahol a Videoton ellen abbahagytuk. Halmosi Péter felépült, kerettag lesz.

Összeállítás: Király – Schimmer, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Nagy P., Iszlai, Batarelo – Ugrai, Martinez, Medgyes.

Cserék: Rózsa, Angyal, Németh M., Halmosi, Gosztonyi, T. Wils, Popin.

Schimmer Szabolcs ezúttal is a kezdőben kap helyet

A Haladásnál a héten próbajátékon szerepelt a 25 éves olasz csatár, Ettote Mendicino.

– Az első néhány edzésen nem kellett a levegőbe csapnom, hogy ez igen, ez a játékos kell nekünk – jelezte Mészöly Géza. – A hét második felében aztán már láttuk, hogy gyors, gólveszélyes labdarúgó és bár kevés idő jutott a tesztelésre, a hétvégén eldől a sorsa. Egyelőre nem vagyunk száz százalékig biztosak abban, hogy döntsünk.

A mérkőzést nem közvetíti a televízió, a találkozóról honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

A meccset Berke Balázs vezeti, segítői Berettyán Péter és Horváth Róbert. A tartalékjátékvezető Kelemen Attila.

Jegyinfok ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!