Haladás

2015.08.21. 11:56

Folytassa, Haladás!

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a lendületben lévő, eddigi mindkét idegenbeli meccsét megnyerő Szombathelyi Swietelsky-Haladás szombaton 18 órakor az Újpest vendége lesz.

Pum András

A Nebojsa Vignjevics irányította Újpest kilenc ponttal a harmadik, a Haladás tízzel a második a tabellán. A lila-fehérek két győzelmet és három döntetlent gyűjtöttek be – még veretlenek. A képet árnyalja, hogy öt meccsükből négyet a Szusza Ferenc-stadionban játszottak, az utóbbi két mérkőzésükön a Puskás Akadémia ellen a 93., a Honvéd ellen a 88. percben mentettek pontot. Igaz, mivel az elmúlt bajnokság utolsó hét bajnokiján sem kaptak ki, immáron 12 meccses a veretlenségi sorozatuk.

A zöld-fehérek neve mellett három győzelem, egy-egy döntetlen és vereség áll. Mészöly Géza ismerősként tér vissza a Megyeri útra, 2004 és 2006 között edzőként két ezüstérmet szerzett az Újpesttel. 2010 tavaszán ismét a lila-fehéreket irányította, ám egy év múlva augusztusban elküldték.

– Az Újpest domináns, kezdeményező futballt játszó csapat, biztos vagyok bent, hogy harcban lesz a dobogóért – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Ráadásul múlt héten edzőjük, Nebojsa Vignjevics kissé „megkarmolta” őket, amikor azt nyilatkozta, hogy túl sok a „művész” a csapatában. Emiatt, és azért, mert tudják, a Haladást nem lehet lebecsülni, biztosan kettőzött erővel küzdenek majd. Egyáltalán nem téveszt meg bennünk, hogy az utóbbi két hazai meccsükön is csak a hajrában szereztek pontot. Szép emlékeim vannak Újpestről, most is büszke lehetek arra, hogy – csakúgy mint annak idején a Megyeri úton – stábommal egy támadófelfogású csapatot sikerült összeraknunk, amely felhívta magára a figyelmet. Nagyon jó érzésekkel térek vissza a Megyei útra, érdekesség, hogy a hazai stáb tagja két egykori kollégám, Pálinkás András kapusedző, Víg Péter pályaedző. Csapatként egyre jobbak vagyunk, emellett megvannak az egyéniségeink is. Sok helyzetet kidolgozunk, de hogy jobb százalékban értékesítsük őket, egy hosszabb folyamat, még több gyakorlás eredménye lesz. Már most is sokat dolgozunk ezen, a gyakorlatoknál és mentálisan is igyekszünk ezen segíteni Noha az eddigi egyik legnehezebb meccsünk előtt állunk, jó játékot várok, és ha ez meglesz, az eredmény sem marad el. Minden egyes pontnak óriási jelentősége van. Török Milán bokaműtétje után lábadozik, Rózsa Dánielnek még nem jött rendbe a térdszalaghúzódása.

Remélhetőleg Mészöly Gézának Újpesten is lesz oka tapsolni

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – T. Wils, Iszlai, Németh M. – Ugrai, Martinez, Halmosi.

Cserék: Gyurján M., Fehér, Jánvári, Nagy P., Gosztonyi, Popin, Petró

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Albert István, Bozó Zoltán, a negyedik játékvezető dr. Varga Zsolt.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak!

2014. március 30-án 1-0-ra vertük az Újpestet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!