Haladás

2014.08.17. 21:01

Fortuna fogta a Haladás kezét

Az utolsó pár percben Rózsa Dániel mellett Fortunának is köszönetet rebeghetünk. Vagy a jó csapatnak van szerencséje? Mérkőzésösszefoglaló.

Pum András

Szombathelyi Haladás–PMFC-Matias 1-1 (0-0). – Szombathely, 2450 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vad II.

Szombathelyi Haladás: Rózsa 8 - Jagodics 6 (Schimmer 5, 46.), Dvoschák 7, Devecseri 5 – Medgyes 5 (Városi 5, 46.), Jancsó 6, Szakály 5 (Iszlai 0, 66.), Katona 5 – Gaál 5, Nagy O. 7, Halmosi 6. Edző: Artner Tamás.

PMFC-Matias: Gőcze 0 – Nagy J. 7., Balogh 5, Romic 6, Mohl 5 (Kővári, 6 46.) – Horváth A. 5, Márkvárt 5, Szatmári 5, Uzoma 7, Heffler 6 (Rácz, 77.) – Pölöskey 4 (Frőhlich, 66.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád.

Gólszerzők: Halmosi a 64., Heffler a 76. percben.

Sárga lap: Mohl a 22., Dvorschák a 23., Halmosi a 25., Horváth A. a 27., Balogh a 40., Heffler a 44. , Schimmer a 75., Iszlai a 79. percben.

Némi meglepetésre a pécsiek kezdték jobban a mérkőzést, több támadást is vezettek, ám ezekben nem volt bent a gólveszély. A félidő közepére kiegyenlítődött a küzdelem, ám csak mezőnyjátékban „gyönyörködhettek” a nézők, helyzetekben alig-alig. A pécsieknél Nagy János, a szombathelyieknél Nagy Olivér lövéséből születhetett volna gól – ha a volna ott nem lett volna. A hajrát ugyan kissé megnyomta a Haladás, akadt néhány veszélyes beívelés – sőt egy büntetőt is okkal kérhettek számon Vad játékvezetőn – ám az első félidő maximum a féltucat sárga lapról maradt emlékezetes.

A szünetben kettőt is cserélt Artner Tamás, Schimmer Szabolcsot és Városi Viktort is a pályára vezényelte. Fortuna ezúttal a hazaiak kezét fogta, mert míg Pölöskey gólhelyzetben elcsúszott, a másik oldalon pár perc múlva Halmosi a védők gyűrűjében a hálóba fejelt. A gól jót tette a meccsnek, megélénkült a találkozó, a Haladás ment előre a második gólért, a Pécs az egyenlítésért. Utóbbi csapat járt sikerrel, egy gyors támadás végén Heffler egalizált. Nem sokon múlt, hogy hamarosan nem szerzett vezetést a Pécs, Frőhlich, Rácz majd Romic is óriási ziccert rontott.

Az unalmas első félidő után a másodikra felpörgött a játék, az utolsó percekben a Haladás szerencséjének köszönheti az egy pontot.

Online-közvetítés, képgaléria: ITT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!