Haladás

2017.03.15. 17:42

Az FTC-nek lőtt góljának még fradista barátnője is örült

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás középpályása, Jancsó András óriási gólt ragasztott az FTC hálójába. Párja, a Fradiban futballozó Fenyvesi Evelin csak diszkréten örült a Groupama Arénában szíve választottja bombájának.

Pum András

Óriási lövéssel szerezte meg első élvonalbeli gólját a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 20 éves, belső védőként és középpályásként is bevethető, korábbi korosztályos válogatott futballistája, Jancsó András. A 22 méteres bombáért hiába repült, nyújtózkodott az FTC válogatott kapusa, Dibusz Dénes, a labda a jobb felső sarokban pihent meg. A Lurkóban, majd az Illés Akadémiában pallérozódott Jancsó András már az ezt megelőző, gyirmóti bajnokin is a mezőny egyik legjobbja volt, a Fradi ellen pedig kalaplengetést ért a 185 cm magas futballista bombagólja.

- Az volt a elképzelésünk, hogy az első húsz percet bírjuk ki kapott gól nélkül – mondta Jancsó András. – Nos, ez nem sikerült, az első gól valamennyiünket demoralizált. Moutari találat abszolút rányomta bélyegét az első félidőre, a 20. percben megkaptuk a második találatot is. Talán még ekkor is az első gól hatása alatt voltunk. Aztán szintén rossz periódusban, a lefújás előtt közvetlenül megkaptuk a harmadikat is. Azt mondom, ha 0-2-vel megyünk félidőre, még visszajöhettünk volna a meccsbe – így azonban nem. Ennek ellenére a második félidőre úgy mentünk ki, hogy megmutassuk, van tartásunk. Ez sikerült is, játékban és hozzáállásban is jobban néztünk ki, valamelyest sikerült megújulnunk. Ami a gólomat illeti, Williams visszaszerezte a labdát és Rácznak passzolt. Láttam, hogy Barni  befelé indul, ekkor már eldöntöttem, ha megkapom a labdát, rálövöm. Sikerült jól átvennem a passzt, igaz, a gyengébbik, bal lábamra jött, de üres terület nyílt előtte, én pedig nem ellőttem. Noha ez volt az első NB I-es találatom, mivel 3-0-ra vezetett az ellenfél, annyira nem tudtam örülni neki, amikor a hálóban kötött ki. Utólag persze azért már jobban értékelem a találatot, mégis ez volt az első gólom! Párom, Fenyvesi Evelin (Az FTC válogatott középpályása) is kint volt a meccsen, de mivel ugye a hazai szurkolók között ült, nem mert látványosan örülni a találatomnak. Pedig belül nagyon örült! Ráadásul hétvégén ő is betalált, a Győr ellen szerzett gólt, szóval termékeny hétvégénk volt. A lefújás után rengetegen gratuláltak, sokan üzentek, korábbi edzőm, a Gyirmótot irányító Urbányi István is küldött egy sms-t, amelyben gratulált a gólomhoz. Mészöly Géza pedig a másnapi meccsvideó visszanézésekor emelte ki a találatomat.

 

- Amikor gyerek voltam, arról álmodoztam, de jó lenne egyszer a Haliban focizni, aztán persze eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lehet gólt szerezni az NB I-ben – folytatta Jancsó András. – Nem volt különösebb elképzelésem utóbbit illetően, de azért a Fradi ellen, az Üllői úton büszkeség gólt szerezni. Mindenesetre ez kötelezettséggel is jár, a Gyirmót ellen Kovács Lóránt első NB I-es gólja alkalmával pizzázni hívta meg a gárdát, tehát nekem is ki kell találnom valamit. Majd megkérdezem csapatkapitányunkat, Halmosi Pétert, mit szeretne a csapat, mert szerintem most egy ideig elég volt a pizzából...

- Ami a Vasas elleni, csütörtöki mérkőzést illeti, mindannyian úgy gondoljuk, kötelező a győzelem – jelezte a középpályás. – Az angyalföldi gárda úgymond nyugalmi zónában, előkelő pozícióban áll, nekünk viszont a három pont óriási lökést adhatna a folytatásra, kicsit meg lehet nyugodni. Tehát a győzelem szándékával lépünk pályára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!