Haladás

2014.09.25. 20:53

Fortunára (is) várva

A Haladás futballistája, Gaál Bálint szerint egy olyan stadionban, mint az FTC-é, nem lehet rosszul futballozni. Gaál reméli, a szerencse végre a vasiak mellé szegődik.

Pum András

A Haladás ősszel nyolc bajnokin mindössze három gólt szerzett, egyet - nem is akármilyet - a nyáron Sopronból igazolt Gaál Bálint jegyez. Gaál ötször kezdőként, kétszer csereként lépett pályára a szombathelyieknél. A 23 éves támadó úgy véli, egy győzelem átlendítené a holtponton a csapatot.

- Az erős játékosállománnyal rendelkező Ferencváros más célokért küzd mint mi, a papírforma mellette szól - mondta Gaál Bálint. - Ennek ellenére úgy lépünk majd pályára, hogy legalább egy pontot elhozzunk, de ha úgy alakul a mérkőzés, a győzelmünket sem tartom elképzelhetetlennek. Igaz ehhez a fegyelmezett játék mellett jókora szerencsére is szükségünk lesz. Egyénileg Böde Dánielre, és Gera Zoltánra nagyon oda kell figyelnünk. Érdekes, hogy a múlt vasárnapi derbi mindkét résztvevőjével találkoztunk illetve találkozunk a héten. Az újpestiek - talán a győztes derbi miatt - hatalmas önbizalommal futballoztak ellenünk, ugyanakkor azt nem tudom megjósolni, hogy a ferencvárosiakra hogyan hat Megyeri úti vereségük. Noha hétközben a Magyar Kupában kiverték az ESMTK-t, szerintem a fejükben még bent van, bizony-bizony nem szimpla bajnokit veszítettek vasárnap.

- Mit gondol, az új Groupama Aréna feldobja a csapatot?

- Már Debrecenben is nagy élmény volt futballozni, nem lesz ez másként az FTC otthonában sem. Egy ilyen környezetben egyszerűen nem lehet rosszul játszani. Mindenesetre az előnyt jelenthet számunkra, hogy az ismert okok miatt a Fradi-tábor nagy része bojkottálja a meccseket, nem mindegy, hogy 10 ezer vagy 3-4 ezer szurkoló drukkol ellenünk.

Gaál Bálint legalább egy pontot remél az FTC ellen. Fotó: Unger Tamás

- A győzelmünkhöz mindenképpen, de a döntetlenhez is szükség lehet Hali-gólra. Márpedig ebben nem állunk jól.

- Nem mondok újdonságot azzal, hogy minden meccsen úgy megyünk fel a pályára, hogy gólt, gólokat akarunk rúgni. Sajnos ez ritkán sikerült, hozzáteszem, szerencsénk sem igen volt eddig, de bízom bent, előbb-utóbb betalálunk. Mindenesetre egy győzelem a három ponton túl sokat lendítene a csapat szekerén, helyrebillenne az önbizalmunk is. Ami engem illet, nem mondom, hogy az eredménytelenség hatására duzzadok az önbizalomtól, de nincs nagy baj. Mint említettem is, nüanszok döntenek egy-egy meccsen, remélem fordul a kocka, és Fortuna végre mellénk áll.

Gaál-gól a Paks ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!