Haladás

2014.07.15. 14:02

Gaál Bálint a Haladásban

Kedd délután sajtótájékoztatón mutatták be a Haladás nyáron szerződtetett hat futballistáját. Az öt, korábbi igazolás mellett tegnap a Sopron volt csatára, a 23 éves Gaál Bálint is aláírt a zöld-fehérekhez.

Pum András

Az öt új labdarúgó - Katona Máté (Sopron), Városi Viktor (Pécs), Nagy Olivér (Paks), Varga Gábor (Sopron), Zamostny Balázs (Újpest) - mellett meglepetésszerűen egy hatodik, Gaál Bálint is megjelent a keddi sajtótájékoztatón. A 23. születésnapját hétfőn ünneplő csatár két évre, 2016. június 30-ig írt alá a Rohonci útra.

Artner Tamás vezetőedző elmondta, egy korszak lezárult, új élet kezdődik a Rohonci út, hiszen egy másik, megfiatalított csapat épül. Mint jelezte, mióta ő vezeti a Haladást, még sosem érkezett ennyi futballista a Rohonci útra. A tréner hangsúlyozta: hiába jött jónéhány labdarúgó, az nem úgy megy, hogy kiveszek a csapatból hat játékost, és beteszek helyére másik hatot. A csapatépítéshez idő kell, ehhez a szurkolók türelmét kérte.

Az újonnan igazolt futballisták közül Zamostny Balázs kezdte a bemutatkozást, a csatár azt hangsúlyozta: Szombathelyen már eddig több jó szót kapott, mint az utóbbi időszakban Újpesten.

– Újpesten kevesebb játéklehetőséget kaptam, mint amennyit megérdemeltem volna – mondta a fővárosiaktól egy évre kölcsönbe érkező támadó – A Haladásra mindig is az volt a jellemző, hogy bárkit meg tud verni, ezt remélem az előttünk álló bajnokságban is. A Rohonci úton már sok biztatást kaptam, és mert lelkizős alkat vagyok, ez nekem nagyon fontos. Voltak sikertelen periódusai a pályafutásomnak, remélem Szombathelyen kárpótol a sors.

– Örülök, hogy a Haladáshoz kerültem, sokat nyomott a latba döntésemben, hogy tudtam: itt beépítik a fiatalokat, akik folyamatosan játéklehetőséget kapnak – mondta a Pécsről két évre igazolt Városi Viktor. – Jó közösségbe kerültem, szeretnék a csapattal együtt sikeres szezont zárni.

– Két ok miatt igazoltam Szombathelyre – tudtuk meg a két esztendőre, Paksról igazolt Nagy Olivértól. – Egyrészt éreztem, hogy komolyan számolnak velem, másrészt a tavalyi hatodik hely is bizonyította, a klubnál remek szakmai munka folyik. Nem túl sikeres időszak van mögöttem, remélem Szombathelyen ez változik.

– Egy hétig tesztelt a Haladás, örülök, hogy két év kihagyást követően ismét az NB I-ben futballozhatok – fogalmazott a volt soproni Varga Gábor, aki egy plusz egy évre írt alá. – Nem is gondolkodtam, hogy elfogadjam-e a Haladás ajánlatát, hiszen azon túl, hogy élvonalbeli klubban futballozhatok, szembetűnően egységes csapatba kerültem.

– Még egy éves szerződés kötött Sopronba, de amikor Szombathelyről érdeklődtek, lenne-e kedvem itt futballozni, nem sokat gondolkodtam Rövid ideje vagyok itt, de látszik, hogy igazi, összetartó csapathoz kerültem – mondta a három évre igazolt Katona Máté.–

- Korábban Artner Tamással Ajkán két évet együtt dolgoztam, a személye győzött meg, hogy ideigazoljak. Már korábban is szó volt róla, hogy Szombathelyre szerződök, de másfelé sodort az élet – mondta Gaál Bálint.

Gaál egyébként Sárváron kezdte pályafutását, később az NB II-ben Ajkán, a ZTE-ben futballozott, majd 2012. nyarán Sopronba igazolt. Itt két év alatt 58 bajnokin 19 gólt jegyzett.

Összesen 109 NB II-es meccsen 37 gólt szerzett a 184 cm magas támadó.

A Szombathelyi Haladás új igazolásai, balról: Varga Gábor, Városi Viktor, Katona Máté, fehér mezben és nadrágban a szerződést hosszabbító Halmosi Péter. Mellette Gaál Bálint, Zamostny Balázs, a szintén kontraktusát megtoldó Farkas Márk és Nagy Olivér

– Nem megszokott, hogy ennyi játékost igazoljon a Haladás, ezúttal is csak két-három érkezővel kalkuláltunk, ám korlátozott anyagi lehetőségeink miatt jónéhányan távoztak, őket muszáj pótolnunk – mondta Illés Béla sportigazgató, aki Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető társaságában képviselte a klubvezetést. - Próbáltuk itt tartani az értékeinket, de mivel nem vagyunk éppen a legmagasabb költségvetésű klub, ezért ez nem igazán sikerült. Ugyanakkor örömteli, hogy ekkora érdeklődés van játékosaink iránt, ez a csapat, a vezetők, edzők elismerése. Ez azt bizonyítja, piacképes játékosok kerülnek ki a Rohonci útról. Költségvetésünk alapján minden évben a kiesés ellen kellene küzdenünk, ám ez nem így van, és remélem, idén sem lesz így. A többi csapatnál is nagy a játékosmozgás, ők is hasonló gondokkal küzdenek. Új csapatot kell építeni, de bizakodó vagyok, hogy a tehetséges fiatalok bebizonyítják, nem véletlenül kerültek ide.

Tóth Miklóstól megtudtuk, miután augusztus 31-én zárul az átigazolási időszak, lehetséges, hogy lesznek még érkezők és távozók is.

Az újakon kívül a legutóbb Gyirmóton kölcsönben futballozó Farkas Márk már most, két évvel meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését. A hátvéden kívül a rutinos Halmosi Péter kettő plusz egy évvel megtoldotta lejáró kontraktusát.

- Örülök, hogy lezárult a mögöttem lévő időszak, ami nem volt egy túl kellemes periódus. Egyelőre nem úgy néz ki a csapat, ahogy kellene, de remélem a hátralévő időben összeérünk, hiszen jobban szeretnék a srácokkal a középmezőnyben vagy a középmezőny elején végezni, mint a kiesés ellen küzdeni - tudtuk meg Halmosi Pétertől.

- Nagyon örülök, hogy visszatérhettem, mert bár sikeres volt a gyirmóti időszakom, a Haladás a szívem csücske, ezt tekintem nevelőegyesületemnek - jelezte Farkas Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!