Haladás

2015.04.22. 19:54

Gaál Bálint játszani akar Pápán

Somalia megrúgta, majd egy földet érés után kiment a bokája a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgójának, Gaál Bálintnak.

Pum András

Annyi bizonyos, hogy Fehér Zoltán sérülés, Leandro Martínez eltiltás miatt kihagyja a szombat esti pápai bajnokit. Jó hír, hogy az FTC ellen múlt szombaton sérülés miatt lecserélt Gaál Bálint játékára van némi remény. A 23 éves támadó középpályás a Fradi ellen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett.

- A 8. percben jött felém egy labda, amikor Somalia eltalálta a támaszkodó bal lábamat, egész pontosan a bokámat - mondta Gaál Bálint. - Ápolni kellett, de ha nehezen is, vissza tudtam állni - úgy éreztem, egyszerűen muszáj tovább játszanom. Aztán a félidő lefújása előtt nem sokkal felugrottam fejelni, és ahogy földet értem, az a bokám, amelyiket megrúgtak, alámfordult és kibicsaklott. Ekkor már tudtam, számomra ennyi volt a meccs. A vizsgálatok kimutatták: részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem. Az első napokban borzasztóan fájt, de most már sokkal jobb. Hétfőn nem edzettem, kedden a pálya körül futottam és csináltam néhány kitámasztást. Szerdán már könnyített edzést végeztem,  ez azt jelenti, hogy a bemelegítést tudtam együtt csinálni a többiekkel. Pénteken derül ki, hogy játszhatok-e szombaton. Mindenesetre én ott akarok lenni a pályán - ez nem is kérdés. Két, rossz szériában lévő csapat csap össze Pápán, úgy látom, a hazaiak vannak jóval nagyobb gondban. Úgy vélem ez alaposan befolyásolja egy csapat mentális állapotát - csak rajtunk múlik tehát, nyerünk-e vagy sem.

Gaál Bálint számára 38 percig tartott az FTC-meccs. Fotó: Unger Tamás

- Ami minket illet: bárki is ül a kispadon szombaton, biztosan feldobja a csapatot az új tréner személye, mindenki tiszta lappal indul, valamennyien meg akarjuk mutatni mire vagyunk képesek. Bízom bent, pozitívan sül el az edzőváltás - zárta szavait Gaál Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!