Haladás

2015.07.21. 13:26

Gosztonyi András új szerepkörben

Az FTC ellen játszotta első bajnokiját a Haladásban a Diósgyőrből igazolt Gosztonyi András. A támadó középpályás számára új poszton igyekszik helytállni.

Pum András

A 24 éves Gosztonyi Andrást július 1-jén igazolta Diósgyőrből a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A nyáron érkezett futballisták közül – Király Gábor után – talán a 2011/11-ben a Videotonnal bajnoki címet nyerő, 136 NB I-es mérkőzésén 14 gólt szerző labdarúgótól várják a legtöbbet a szurkolók. Gosztonyi az FTC (0-2) ellen debütált a Haladásban, kezdőként 76 percet töltött a pályán. A futballista a meccs hetében vírusos megbetegedés miatt a hétfői, keddi és szerdai edzést is kihagyta, azaz nem a legjobb erőállapotban szerepelt a fővárosi zöld-fehérek ellen.

– Miután elvállaltam a játékot, utólag már semmit sem foghatok a betegségemre – szögezte le Gosztonyi András. – Az FTC ellen jó lett volna pontot, pontokat szerezni, de mindenki tudja, nekünk nem feltétlen a bajnokesélyes Fradit kell megvernünk. Annak ellenére sem vallottunk szégyent, hogy kikaptunk, de a folytatásban még többet kell tennünk a sikerért. Biztató, hogy akadtak a meccsnek olyan periódusai ahol domináltunk, viszont voltak olyan időszakok, ahol az FTC volt jobb. Hiszem, hogy hétvégén a Videoton ellen még jobbak leszünk, még egyet lépünk előre. Ami engem illet, amikor Szombathelyre kerültem az első hétben hotelben laktam, közben lakást kerestem, és miután találtam, pakoltam, költözködtem. Szóval meglehetősen rumlis volt az első időszak, szerencsére most már minden rendben, és a párom is itt van – így azért könnyebb.

Gosztonyi Andás és Gera Zoltán párharca a Haladás-FTC bajnokin

- A játékosok közé könnyen beilleszkedtem, jó közösségbe kerültem. A Haladás azonban más stílusban futballozik, mint korábbi klubjaim, és miután rövid ideje edzek a csapattal, ezt még szoknom kell. Azt is, hogy nem a bal oldalon, vagy az ék mögött, azaz a kedvenc posztjaim egyikén szerepelek, hanem jobb oldali középpályásként. Persze nincs ezzel semmi gond, ott játszom, ahová az edzőm éppen állít. Az FTC elleni teljesítményemnél tudok jobban is futballozni, ezt már szombaton, a Videoton ellen szeretném bebizonyítani - zárta szavait Gosztonyi András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!