Haladás

2014.09.29. 11:53

Guzmics derbin debütált a bajnokságban

Végigjátszotta a 93. percben elveszített Cracovia elleni lengyel bajnoki mérkőzést a Haladás volt labdarúgója, Guzmics Richárd.

haladas.hu-nso.hu

Franciszek Smuda, a Wisla vezetőedzője egyéni hiba eredményezte gólról és fájdalmas vereségről beszélt – a városi rivális Cracovia volt az ellenfél az 1–0-ra elveszített meccsen –, de nem nevesítette, kire gondol. Bár a 93. percben esett gólnál Guzmics és két további Wisla-játékos sem tudta megelőzni Miroslav Covilót a fejelésben, a magyar védőnek inkább a gólt megelőző „ajándék szögletet” eredményező ügyetlenségét róják fel.

„Guzmics édes és keserű bemutatkozása kioltotta a Fehér Csillagot” – írja címében a Wisla becenevére utaló ekstraklasa.net, a lengyel bajnokságot követő oldal, amely értékelésében úgy fogalmaz: bár igaz, hogy az utolsó pillanatokban történtek beárnyékolják Guzmics biztató bemutatkozását, a vereség korántsem fogható egyéni hibákra, érdemes inkább az egész csapatot, így a vezéreket, Pawel Brozeket és Semir Stilicet is elkapó „vírusról” beszélni. (A Wisla jó bajnoki kezdés után egymás után másodszor veszített.)

A honlap amúgy 4-es osztályzattal honorálta Guzmics teljesítményét; további két játékos kapta ezt a jegyet, és csak Arkadiusz Glowacki érdemelt ki jobbat (5) – azaz a magyar légiós hibája ellenére csapata legjobbjai közé tartozott.

„Az atmoszféra olyan volt, amilyennek vártam, teli volt a stadion, megállás nélkül énekeltek a szurkolók. Olyan volt minden, mint odahaza a legnagyobb derbin, a Ferencváros–Újpest mérkőzésen – idézi a dziennikpolski24.pl Guzmics Richárdot. – Úgy érzem, jól ment a játék, sok párharcot megnyertem, és igyekeztem kivenni részemet a támadások építéséből is. Kár, hogy a végén jött az a hiba, ami aztán a vesztünket eredményezte.”

„Richárd el akarta »takarítani« a labdát, de rosszul számított, hibázott, szöglet lett belőle. Leszámítva az utolsó perceket, biztatóan játszott. Egy ilyen hiba bárkivel előfordulhat, semmi ok arra, hogy bántsák” – mondta Semir Stilic, a bosnyák csapattárs.

A magyar játékost első lengyelországi benyomásairól is kérdezték: „A lengyel futball technikásabb és gyorsabb, mint a magyar, a szurkolók is nagyon lelkesek, fanatikusak.”

Cracovia – Wisła Kraków 1:0 (0:0)
1:0 Covilo 90+3

Cracovia: Pilarz – Rymaniak, Żytko, Marciniak – Deleu, Kapustka (73’ Cetnarski), Covilo, Szeliga (55’ Dąbrowski), Diabang, Budziński (68’ Nowak) – Rakels

Wisła Kraków: Buchalik – Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok – Boguski (79’ Stępiński), Stilić, Uryga, Dudka, Jankowski (69’ Guerrier) – Brożek

Forrás: nso.hu, wisla.krakow.pl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!