Haladás

2016.06.15. 15:02

Guzmics még fel sem fogta igazán

Mougins - A magyar labdarúgó-válogatott szombathelyi származású védője, a lengyel Wisla Kraków alapembere, Guzmics Richárd az osztrákok ellen is bizonyította: nélkülözhetetlen a nemzeti tizenegyből.

Pum András

A 29 éves, 15-szörörs válogatott futballista nem csak a földön, a levegőben is rengeteg támadást akasztott meg, csakúgy mint a másik két vasi játékos - Király Gábor és Stieber Zoltán -, ő is nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Fotó: MTI

- Nagyon nagy sikert értünk el, őszintén szólva még fel sem fogtam igazán, mekkorát - mondta Guzmics Richárd. - Álomszerű volt átélni a pályán a győzelmet, amelyhez rengeteget hozzátettek szurkolóink, akik ismét nagyszerű hangulatot teremtettek. Noha az első 15-20 perc nehéz volt, utána kontrolláltuk a mérkőzést, ült a játékunk és mindkét gólunk gyönyörű volt.

- Ami a saját teljesítményemet illeti, akadt pár szituáció, amit jobban is megoldhattam volna, de összességében elégedett vagyok, hiszen nem kaptunk gólt - folytatta a védő. - Ez is további önbizalmat, lendületet adhat a folytatásra, hiszen Bordeaux-ban is látszott: hátul masszívak vagyunk. A norvégok melletti párharcot és keddi, osztrákok elleni találkozót életem legfontosabb meccsei közé sorolom. Hiszen 44 év után újra Európa-bajnokságon szerepelünk és a közvélemény sem várt tőlünk ilyen eredményt. Örülök, hogy részese lehettem a történelmi sikernek!

Címkék#eb#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!